Curatenia de Craciun: ce sa faci si cand sa NU faci curat

Curatenia de Craciun: ce sa faci si cand sa NU faci curat

Andreea Gluh, redactor

Se apropie sarbatorile, asa ca trebuie sa le intampinam cum se cuvine: cu o casa curata, plina de lumina, in mijlocul careia troneaza bradul impodobit. Daca partea legata de decorare este placuta, cea referitoare la curatenie este adesea trecuta pe lista neagra, pentru ca implica timp si efort. Noi te vom ajuta, insa, dandu-ti cateva sfaturi in ceea ce priveste organizarea activitatii, dar si cand nu trebuie sa faci treaba prin casa, pentru ca este zi de sarbatoare.

Iata cum sa te organizezi pentru a duce la bun sfarsit curatenia de Craciun!

Curatenia de Craciun - sfaturi de care ar trebui sa tii seama

Mai intai, trebuie sa iti planifici aceste activitati gospodaresti care tin de pregatirea casei pentru sarbatori cu cel putin o saptamana inainte, in functie de cat de meticuloasa stii ca esti, dar si de numarul de camere din casa. In acest fel, iti vei acorda suficient timp pentru a pune totul la punct, astfel incat sa nu te aglomerezi in ultimele zile, cand ai de pregatit o multime de bunatati pentru masa de Craciun.

  

Uite ce pasi ar trebui sa urmezi pentru a termina rapid curatenia de Craciun!

1. Ia o cutie goala suficient de incapatoare, fa un tur al casei si pune in ea obiectele de decor pe care le vei inlocui cu unele de sezon. Cu siguranta vei gasi destule din aceasta categorie! Pentru a face totul mai amuzant, poti intra intr-o competitie cu tine insati, propunandu-ti sa gasesti cel putin cinci obiecte in fiecare incapere.

2. Al doilea pas consta in aspirarea covoarelor si a obiectelor de mobilier acoperite cu materiale textile. Este bine de stiut ca cele care au o textura pufoasa pot cauza alergii daca nu sunt curatate corespunzator, intrucat printre firele tesaturii se pot ascunde acarieni, ca sa nu mai spunem de praf sau de alte impuritati.  

3. Urmeaza curatarea tuturor suprafetelor lucioase din casa, de la geamuri si oglinzi, pana la faianta, gresie, parchet si mobila lacuita. 

4. La final, schimba toate asternuturile, draperiile si perdelele din casa. Eventual, poti achizitiona unele cu imprimeuri inspirate din atmosfera Craciunului.

5. Dupa ce treci de toate aceste etape, poti incepe sa decorezi casa si bradul. Considera ca acest pas reprezinta o rasplata pentru tot efortul depus pana acum si atunci iti va fi mult mai usor sa duci totul la bun sfarsit.

Cand sa nu faci curat

Avand in vedere faptul ca suntem in postul Craciunului, este bine sa iti organizezi activitatile gospodaresti astfel incat sa nu faci curat in zilele de sarbatoare notate in calendar cu o cruce rosie, dar nici in zilele de duminica ori in Ajunul Craciunului. 

Acum ca ai aflat cum sa te organizezi pentru a termina in timp util curatenia de Craciun, descopera aici si alte lucruri pe care ar trebui sa le stii despre post!

Sursa: theinspiredroom.net

Articolul urmator
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Aranjarea meselor festive: 7 reguli de etichetă de care să ții cont
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.