Depozitarea legumelor

Depozitarea legumelor

Andreea Gluh, redactor

Legumele sunt surse importante de vitamine si de fibre. Daca timpul nu-ti permite sa mergi mereu la piata pentru cumparaturi, poti achizitiona cantitati mai mari, pe care le poti pune la pastrare. Iata cateva sfaturi pentru depozitarea legumelor.
 


Conditii de depozitare a legumelor


Conditiile de depozitare a legumelor difera de la caz la caz. De exemplu, in cazul morcovilor, este indicat sa achizitionezi cateva lazi de lemn pe care trebuie sa le umpli cu nisip, in care sa pui apoi legumele si sa le pastrezi intr-o incapere intunecata si racoroasa. Aceeasi metoda o poti folosi si pentru cartofi, dar in loc de nisip foloseste pamant. Aceasta solutie va impiedica aparitia mugurilor, care in cazul cartofilor, acumuleaza o serie de substante toxice.

Unele dintre legumele cele mai sensibile la frig sunt rosiile. De aceea, ele nu trebuie pastrate in frigider, pentru ca se vor inmuia si isi vor pierde aroma. Depozitarea legumelor de tipul tomatelor se face in incaperi racoroase, in vase deschise. Ai grija ca inainte de a le pune la pastrare sa le speli si sa le lasi la uscat.
O alta leguma cu beneficii pentru sanatatea noastra este fasolea verde. Pe aceasta o poti depozita pana la 4 zile in pungi de plastic, pe care trebuie sa le pui in frigider, fara a spala pastaile in prealabil. De asemenea, o alta solutie pentru depozitarea legumelor sub forma de pastai pentru o perioada indelungata o reprezinta pastrarea lor in congelator.
Daca iti plac vinetele, solutia de depozitare a legumelor acestora o reprezinta folosirea unor pungi de plastic gaurite, pentru a permite circulatia aerului. Vinetele se introduc in acestea, se sigileaza si se pastreaza la frigider.
 

Depozitarea legumelor iuti


Ceapa si usturoiul sunt doua alimente usor de gasit tot timpul anului si la mare cautare pentru prepararea diverselor mancaruri, fie ca este vorba despre cele tipic romanesti sau despre cele din gastronomia europeana. Daca vrei sa te bucuri de prezenta acestor gusturi aromate in permanenta, este important sa respecti cateva sfaturi.

In cazul cepei, este de preferat ca depozitarea legumelor sa fie facuta la temperaturi de maxim 18 grade Celsius, pentru a evita inmugurirea ei. O poti pastra si in cutia pentru alimente a frigiderului, daca invelesti fiecare ceapa in folie de aluminiu.

Usturoiul poate fi pastrat la temperatura camerei, cu conditia sa nu desfaci capatana in catei. Incearca, totusi, sa eviti depozitarea sa in bucatarie, unde se formeaza adesea abur si umezeala.

Daca esti consumatoare de ardei iuti, este bine de stiut ca cea mai buna solutie pentru depozitarea legumelor acestora o reprezinta refrigerarea, dupa ce fiecare ardei a fost curatat de seminte.

Varza si conopida sunt rezistente la frig si umiditate, putand suporta temperaturi de pastrare de pana la minus 1 grad Celsius. In cazul verzei, daca in timpul procesului de depozitare a legumelor observi o schimbare a aspectului exterior, poti indeparta primele foi ale capatanii.

Daca vei respecta regulile de depozitare a legumelor, vei beneficia in orice anotimp de vitaminele si de fibrele pe care le contin.
Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.