Conditii de depozitare a legumelor
Unele dintre legumele cele mai sensibile la frig sunt rosiile. De aceea, ele nu trebuie pastrate in frigider, pentru ca se vor inmuia si isi vor pierde aroma. Depozitarea legumelor de tipul tomatelor se face in incaperi racoroase, in vase deschise. Ai grija ca inainte de a le pune la pastrare sa le speli si sa le lasi la uscat.
O alta leguma cu beneficii pentru sanatatea noastra este fasolea verde. Pe aceasta o poti depozita pana la 4 zile in pungi de plastic, pe care trebuie sa le pui in frigider, fara a spala pastaile in prealabil. De asemenea, o alta solutie pentru depozitarea legumelor sub forma de pastai pentru o perioada indelungata o reprezinta pastrarea lor in congelator.
Daca iti plac vinetele, solutia de depozitare a legumelor acestora o reprezinta folosirea unor pungi de plastic gaurite, pentru a permite circulatia aerului. Vinetele se introduc in acestea, se sigileaza si se pastreaza la frigider.
Depozitarea legumelor iuti
Usturoiul poate fi pastrat la temperatura camerei, cu conditia sa nu desfaci capatana in catei. Incearca, totusi, sa eviti depozitarea sa in bucatarie, unde se formeaza adesea abur si umezeala.
Daca esti consumatoare de ardei iuti, este bine de stiut ca cea mai buna solutie pentru depozitarea legumelor acestora o reprezinta refrigerarea, dupa ce fiecare ardei a fost curatat de seminte.
Varza si conopida sunt rezistente la frig si umiditate, putand suporta temperaturi de pastrare de pana la minus 1 grad Celsius. In cazul verzei, daca in timpul procesului de depozitare a legumelor observi o schimbare a aspectului exterior, poti indeparta primele foi ale capatanii.
Daca vei respecta regulile de depozitare a legumelor, vei beneficia in orice anotimp de vitaminele si de fibrele pe care le contin.