Legumele verzi sunt foarte îndrăgite de femeile care adoră să mănânce sănătos, însă nu mereu acestea se prezintă în perfectă stare pentru a fi introduse în blender. Astfel, ai grijă ca verdețurile să fie proaspete, pentru că în caz contrar vei realiza un suc ușor maro, nu verde. Dacă ai ținut mai mult timp frunzele la temperatura camerei, introdu-le pentru 5 minute în congelator și problema este ca și rezolvată.
Broccoli este foarte bogat în fibre, astfel încât nu vei obține niciodată ceva lichid dacă îl dai prin blender.
Unele femei introduc în blender fructe complet congelate, care sunt extrem de tari și compacte. Acestea pot deteriora blenderul, din cauza durității lor. Astfel, dacă ai poftă de merișoarele din congelator, lasă-le întâi la dezghețat într-un bol cu apă, pentru a nu întâmpina probleme cu robotul de bucătărie.
Nucile sau boabele de cafea nu trebuie introduse vreodată în blender, deoarece fie nu se vor putea toca din cauza durității acestora, fie va rezulta o pastă lipicioasă, care va fi greu de mâncat.
Orice aliment cu aromă foarte puternică poate afecta gustul următoarelor legume sau fructe introduse în blender. Chiar și după spălări repetate ale recipientului, aroma încă va persista. Astfel, evită să pui în blender legume cu arome foarte puternice, dacă nu vrei ca următoarele preparate să aibă un gust ciudat.
Dacă preparatul iese mai solid decât ți-ai dorit, poți adăuga apă în recipient, însă fii foarte atentă. Atunci când torni apă în blender, lamele trebuie să se miște ușor, pentru a nu risca să te stropești din cap până în picioare. Trebuie să fii foarte atentă la echilibrul dintre solid și lichid din recipientul blenderului, pentru ca preparatul să iasă perfect.
Mulți bucătari începători fac greșeala de a adăuga pește sau pui cu oase în blender, dar aceștia nu realizează faptul că preparatul final va conține oase. Astfel, dacă vrei să mănânci chiftele de pește, asigură-te că scoți fiecare os al peștelui înainte de a-l introduce în blender la tocat.
Dacă vrei să adaugi sos de roșii în blender, fii foarte atentă, deoarece s-ar putea ca preparatul final să aibă culoarea roz, din cauza aerului adăugat.
Dacă te gândești să introduci lichid fierbinte în blender, mai bine te-ai gândi de două ori înainte de a o face. Aburul va face capacul să sară, iar lichidul se va împrăștia în toată bucătăria, inclusiv pe tine. Pe lângă mizeria care poate fi provocată, poți căpăta câteva arsuri serioase.
Nu te gândi vreodată să faci aluat în blender, deoarece pe lângă faptul că s-ar putea să deteriorezi robotul de bucătărie, dacă nu ești extrem de atentă, s-ar putea ca preparatul final să iasă foarte tare, greu de modelat.