Rețete delicioase
Înapoi la

5 obiceiuri culinare la care ar trebui să renunți cât mai repede

5 obiceiuri culinare la care ar trebui să renunți cât mai repede

Lorena Teacă

De câte ori nu ți-ai propus să renunți la mâncarea nesănătoasă, dar te-ai trezit în situația în care mereu îți era foame? De cele mai multe ori, obiceiurile nesănătoase din bucătărie sunt înlocuite cu altele la fel de nocive, în ciuda faptului că intenția ta este bună. Din nefericire, marea majoritate a greșelilor alimentare se formează în timp și au la bază un dintre cele mai mari probleme cu care oricine se poate confrunta, și anume comoditatea.

5 obiceiuri culinare la care ar trebui să renunți cât mai repede:

1. Renunți să mai fii creativă în bucătărie pentru că nu vrei să pierzi timp

Timpul este limitat și deseori preferi să faci alte lucruri pe care le consideri mai utile, decât să petreci ore în bucătărie gătind. În realitate, ideea de slow-food nu înseamnă neapărat o lungă perioadă de timp petrecută în fața aragazului așteptând să fie gata mâncarea. Ai nevoie doar de o friteuză cu aer în bucătărie, cu ajutorul căreia poți găti extrem de creativ, dacă știi ce rețete să urmărești. În acest fel, vei renunța să mai apelezi la fast food atunci ca să îți potolești foamea, vei controla ceea ce mănânci și vei reduce semnificativ din timpul alocat gătitului zilnic.

2. Sari peste mese

Știi foarte bine că atunci când vrei să slăbești nivelul de calorii consumat trebuie să fie mai mic decât cel al caloriilor arse de metabolismul tău. Unul dintre cele mai puternice reflexe într-un astfel de scenariu este să sari peste mese, iar înfometarea nu este o dietă, ci o greșeală. Obișnuiește-te să îți împarți mesele zilnice în mic dejun, prânz, cină și două gustări între cele trei, consumă fibre și proteină pentru a elimina senzația continuă de foame și hidratează-te constant.

Femeie care se uită la două prajituri

3. Exagerezi cu mâncarea sănătoasă

Nucile și alunele crude sunt foarte sănătoase pentru organism, conțin grăsimi bune pentru corpul tău și sunt utile atunci când încerci să îți păstrezi o dietă alimentară corectă. O capcană în care unei mai pici este să consumi o cantitate prea mare. Deși sunt sănătoase, acestea au un număr uriaș de calorii, așa că nu e recomandat să mănânci mai mult de 50 de grame, sub forma unei gustări.

4. Dulciurile sunt gustările tale zilnice

Zahărul te poate arunca de multe ori într-un cerc vicios în care vei simți nevoia să consumi tot mai mult. În momentul în care corpul tău primește zahăr, eliberează dopamină, un neuroransmițător responsabil cu starea de plăcere, care îți va cere cantități tot mai mari de zahăr apoi pentru a putea rămâne la același nivel.

5. Mergi la cumpărături atunci când îți este foame

Sigur acesta este un scenariu în care te-ai regăsit de multe ori. Îți este foame după ce ai ales să sari peste micul dejun, prânzul a constat în câteva dulciuri, iar cina te găsește într-un supermarket înconjurată de mâncare, pentru că nu ai răbdare să ajungi acasă și să îți gătești. Sunt șanse foarte mari ca în această ipostază să fii foarte impulsivă în alegerea produselor pe care le vei cumpăra, să alegi tot ce vezi cu ochii și să mănânci atât mult, cât și foarte nesănătos. Evită să mai pleci la cumpărături după mâncare atunci când îți este foame, iar în acest fel vei scăpa de obiceiul de a lua alimente care nu te ajută în niciun fel.

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cat de repede te imprietenesti cu barbatii?
Incepe quiz
Cat de repede te imprietenesti cu barbatii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.