Rețete delicioase
Înapoi la

Pâine cu zucchini fără gluten

Pâine cu zucchini fără gluten

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Pâine cu zucchini fără gluten

Caracteristici

Mâncarea, atunci când este aleasă cu grijă, poate acționa asupra corpului nostru ca un medicament. Natura este cea care ne oferă toate soluțiile la problemele noastre, dacă suntem atenți în selectarea alimentelor pe care le consumăm și dacă alegem doar rețete sănătoase, care să ne ofere toate substanțele nutritive de care avem nevoie.

Pentru cei care sunt alergici la gluten, pâinea este un aliment la care pot doar să viseze. Pâinea cu zucchini poate fi salvarea celor care vor să se bucure de un preparat delicios, fără gluten, fără zahăr, dar și fără lactoză. Această pâine poate înlocui perfect pâinea normală și poate fi consumată la micul dejun, la prânz, ca gustare între mese sau seara, la cină.

Zucchini este cunoscut pentru numărul mic de calorii pe care îl conține, fiind recomandat în special în curele de slăbire. Datorită cantității mari de apă pe care o conține, zucchini este sărac în calorii, carbohidrați și zahăr și conține multe substanțe nutritive esențiale, precum potasiul sau manganul, dar și antioxidanți, precum vitaminele C și A.

Pâine cu zucchini

Ingrediente:

- 1 ceașcă și jumătatate de făină organică, fără gluten;

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;

- ¼ linguriță de praf de copt;

- ½ linguriță sare de mare;

- 2 lingurițe de scorțișoară pudră;

- ½ linguriță de nucșoară pudră;

- ½ linguriță de ghimbir pudră;

- 3 ouă bătute;

- 2 lingurițe de extract de vanilie;

- 2 cești de îndulcitor natural;

- ½ ceașcă de ulei de cocos sau de măsline;

- 1 ceașcă și jumătate de zuchinni ras și scurs de zeamă.

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

  2. Unge cu ulei sau cu unt fundul și marginile unei tigăi de copt de aproximativ 10 centimetri lățime și 20 de centimetri lungime.

  3. Rade dovlecelul, îndepărtând înainte capetele. Rade cu tot cu coajă, pentru a oferi culoare pâinii.

  4. Stoarce de apă zucchini ras. Poți să îl pui într-o strecurătoare de metal sau plastic, apăsând ușor pe el. De asemenea, îl mai poți pune și într-o strecurătoare de brânză, lasând zeama să se scurgă pe câteva șervețele de hârtie.

  5. Într-un bol de mărime medie, amestecă ingredientele uscate.

  6. Într-un bol separat, combină ouăle bătute, extractul de vanilie și îndulcitorul natural.

  7. Adaugă uleiul în cantități mici, amestecând încontinuu cu un tel.

  8. Pune dovlecelul scurs în bolul cu ingredientele lichide.

  9. Presară ingredientele uscate peste cele lichide, până totul se combină perfect.

  10. Toarnă amestecul rezultat în tava de copt și lasă la cuptor pentru 60 de minute. Pentru a vedea dacă pâinea este gata, poți folosi un cuțit sau o scobitoare. Dacă aluatul nu rămâne pe suprafața acestora, atunci preparatul poate fi scos din cuptor. Atunci când este coaptă, pâinea fără gluten trebuie să aibă o crustă aurie-arămie și să fie crocantă atunci când o apeși.

  11. Scoate pâinea din cuptor și las-o în formă timp de 10 minute. Folosește un cuțit pentru a desprinde marginile. Pune pâinea pe un blat de lemn și las-o să se răcească bine înainte de a o servi. Pâinea de zucchini fără gluten poate fi servită timp de câteva zile. Pentru a o păstra mai mult timp, poți folosi folie de plastic. Înfășoară pâinea cu câteva straturi de folie, după care las-o în congelator. În acest mod, pâinea poate fi consumată timp de 3 luni.

Această rețetă de pâine mai poate fi făcută și cu o legumă rădăcinoasă numită jicama, care are efecte probiotice. Această legumă conține fibre și inulină, deci dacă ai probleme cu gazele și balonarea, atunci este indicat să renunți la jicama și să folosești zucchini. De asemenea, poți amesteca zucchini în cantități mici cu jicama, iar efectele balonării și disconfortul vor fi cu mult diminuate.

Dacă îți place pâinea făcută în casă, atunci trebuie neapărat să încerci pâinea de conopidă cu usturoi, dar și cea mai bună rețetă de pâine de casă cu semințe

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Ce problema de personalitate ai?
Incepe quiz
Ce problema de personalitate ai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.