Rețete delicioase
Înapoi la

Cornuri cu brânză în crustă de parmezan, un aperitiv delicios

Cornuri cu brânză în crustă de parmezan, un aperitiv delicios

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Cornuri cu brânză în crustă de parmezan, un aperitiv delicios

Caracteristici

Atunci când nu știi ce să pui pe masă la aperitiv și nici nu prea ai mult timp la îndemână, trebuie să găsești soluții ingenioase, gata rapid și pe placul tuturor. Și pentru că majoritatea oamenilor adoră gustul de unt și de parmezan, de ce să nu prepari niște cornuri cu brânză absolut delicioase, din foietaj, pentru un aperitiv franțuzesc de senzație? Ele sunt foarte apetisante și nu ai cum să nu dai lovitura cu ele, indiferent cât de mofturoși sunt cei pe care îi servești!

Cornuri cu brânză parmezan

Dacă nu ai deloc timp și trebuie să pui ceva pe masă, folosește cornurile la pachet, pentru că rezultatul va fi la fel de bun. Totuși, dacă ești adepta preparatelor făcute 100% în casă, încearcă o rețetă de croasanți care în Franța, din foietaj, care nu se fac foarte ușor, dar sunt incredibil de fragede și pufoase. Odată ce ai aluatul pentru cornuri, nu îți mai rămâne mare lucru de făcut pentru un aperitiv de nota 10.

Ingrediente:

  • aluat pentru (8) croasanți la pachet sau făcut în casă;
  • 150 g brânză mozzarella dată pe răzătoare;
  • 2 linguri de unt topit;
  • puțin busuioc uscat;
  • puțin coriandru uscat;
  • brânză parmezan, pentru crustă.

Mod de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 205 grade Celsius și unge o tavă de cuptor cu puțină grăsime, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt.

  2. Pune în fiecare bucată de aluat pentru corn puțină mozzarella, apoi rulează cornul pe diagonală. După ce ai pus cornurile cu brânză în tavă, amestecă untul și ierburile, apoi unge cornurile cu acest mix. Presară deasupra brânză parmezan după gust.

  3. Lasă la cuptor cornurile cu brânză timp de 10 minute sau până sunt rumenite ușor.

Alternativ, poți să tai cornurile deja preparate în comerț pe jumătate, să pui brânza mozzarella în ele, să urmezi pașii de mai sus și să le lași la cuptor doar câteva minute, până se topește brânza și parmezanul se rumenește.

Ce părere ai despre această rețetă simplă de cornuri cu brânză? Le vei încerca și tu?

Iată și cum să faci cornuri franțuzești cu umplutură orientală!

Articolul urmator
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!
„Mâncarea puturosului" după rețeta Gabrielei Cristea, un preparat rapid și extrem de gustos. Nu o să îți vină să crezi de cât de puține ingrediente ai nevoie!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.