Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa tai un pepene ca un profesionist in trei feluri diferite

Cum sa tai un pepene ca un profesionist in trei feluri diferite

Cristina Tarziu

In zilele caniculare de vara pepenele este o solutie minunata de a-ti servi invitatii cu ceva rapid, racoritor si gustos. Poti prepara o salata de fructe sau poti pur si simplu sa racesti bine pepenele si sa-l servesti ca atare. Ce poti face pentru a transforma, insa, acest fruct intr-o gustare si pentru a crea senzatia ca „te-ai straduit" cu adevarat, este sa tai pepenele intr-un mod ingenios, usor de servit si placut la vedere. Iti aratam azi cum sa tai pepenele ca un profesionist in mai multe moduri, gata de impresionat musafirii.

Metode de a taia si servi pepenele


Metoda 1 - bastonase de pepene cu coaja

Taie pepenele in jumatate, pe partea cu un diametru mai mic.

Pune fiecare jumatate cu partea taiata pe tocator si incepe sa tai felii pe toata lungimea.

Intoarce pepenele la 90 de grade si taie din nou, in acelasi mod ca la pasul anterior.

Vei obtine bastonase de pepene cu coaja, numai bune de tinut in mana si de savurat.

Pont: Cu cat tai feliile mai subtiri, cu atat vei obtine bastonase mai finute. Nu exagera, insa, pentru ca altfel risti sa se rupa in momentul servirii.

 

Metoda 2 - bastonase de pepene fara coaja

Taie pepenele in jumatate.

Pune fiecare jumatate de pepene cu partea taiata pe un tocator si curaja coaja mergand usor cu cutitul pe exteriorul fructului. Ai grija sa cureti toata partea verde.

Dupa ce ai curatat bine pepenele de coaja, proceseaza la fel ca mai sus. Taie pepenele in felii pe toata lungimea, apoi intoarce-l la 90 de grade si repeta pana ce obtii bastonase.

Daca ai un bol de diametrul pepenelui, pune-l peste jumatatea curatata, apoi rastoarna-l ajutandu-te de tocator. Vei obtine un bol de bastonase de pepene perfecte.


Metoda 3 - feliute de pepene perfecte

Taie capetele pepenelui, apoi taie pepenele in jumatate pe toata lungimea.

Taie din nou in jumatate. Vei obtine 4 felii de pepene - 4 sferturi.

Pastreaza coaja si taie fiecare sfert in feliute triunghiulare. Aranjeaza-le frumos pe un platou si serveste!

 
Indiferent ce metoda de a taia pepenele alegi, nu te grabi sa il pregatesti cu mult timp inainte de servire. Pepenele taiat din timp isi schimba textura si culoarea si poate absorbi mirosurile din frigider. Peste feliutele de pepene taiate conform oricarei metode de mai sus poti turna cateva firisoare de miere, poti presara frunzulite de menta sau de busuioc. Sau il poti servi alaturi de un platou de branzeturi de diverse feluri. Pepenele este un fruct foarte versatil, care se preteaza atat la servirea ca desert, cat si in combinatie cu alimente sarate.

Acum ca stii sa tai pepenele ca un profesionist, nu mai ai niciun motiv sa nu il incluzi in orice meniu de vara, indiferent cat de pretentiosi iti sunt invitatii!
Articolul urmator
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Limba de vită: beneficii și idei de rețete
Cum te vad prietenii tai?
Incepe quiz
Cum te vad prietenii tai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.