Rețete delicioase Înapoi la

Reteta de quiche Lorraine: cea mai buna gustare

Luni, 23.02.2015
de Andreea Gluh

Nu-i asa ca, uneori, ti se face pofta de o gustare sarata, care sa combine mai multe arome si care totusi sa nu iti pice greu, astfel incat sa iti creeze o stare de disconfort apoi? Noi avem solutia: reteta de quiche Lorraine. Acest preparat frantuzesc este atat de gustos, incat vei ajunge sa il prepari atunci cand vrei sa gusti ceva special sau atunci cand ai un eveniment deosebit in familie.

Asadar, iata cum se prepara quiche Lorraine!

Cea mai buna reteta de quiche Lorraine

Pentru a prepara acest aperitiv deosebit, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1. Pentru aluat:

- 175 gr de faina si inca putina pentru tapetarea blatului de lucru;

- 75 gr de unt;

- un varf de cutit de sare.

2. Pentru umplutura: 

- 250 gr de branza Cheddar, rasa;

- 4 rosii taiate cubulete;

- 200 gr de bacon taiat bucatele;

- 5 oua batute;

- 100 ml de lapte;

- 200 ml de smantana pentru gatit;

- cateva frunze de cimbru proaspat;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Mai intai, preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius si tapeteaza cu hartie pentru copt tava pentru tarta.

Pentru a obtine aluatul, tot ce trebuie sa faci este sa amesteci faina cu untul si cu sarea intr-un bol. Framanta totul pana cand obtii o compozitie cu o textura sfaramicioasa, apoi adauga apa rece, putin cate putin, pana cand obtii un aluat omogen si elastic. Lasa-l la rece vreme de 30 de minute, dupa care scoate-l si, folosind un sucitor, intinde-l pe blatul de lucru tapetat cu putina faina in prealabil. Odata ce ai obtinut o foaie cu un diametru de cel putin 25 cm, in functie de cat de mare este tava ta pentru tarta, imbraca peretii acesteia cu aluatul respectiv, avand grija ca marginile sa fie imbracate cu coca. Apoi, pune o bucata de hartie pentru copt si peste aluat, astfel incat sa il acopere complet. Pune totul in cuptorul preincalzit timp de 10 minute. Dupa aceea, scoate tava, indeparteaza pergamentul si presara ingredientele pentru umplutura peste ceea ce de acum a devenit baza tartei. Astfel, pune rosiile si bucatile de bacon, amesteca ouale batute cu laptele, smantana pentru gatit, sarea si piperul si toarna totul pe deasupra, iar la final, adauga branza Cheddar rasa si cimbrul proaspat. Pune tarta la cuptor vreme de 30-40 de minute sau pana cand este gata.

Pofta buna!

Reteta de quiche Lorraine nu este greu de preparat si, dupa cum vezi, iti da posibilitatea sa transformi o gustare intr-o masa satioasa, asa ca nu vei regreta daca o vei prepara si tu!

Sursa foto: bbc.co.uk

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!