Rețete delicioase
Înapoi la

Tartar de somon: un preparat rafinat pentru o ocazie speciala

Tartar de somon: un preparat rafinat pentru o ocazie speciala

Andreea Gluh, redactor

Urmeaza sa pregatesti o cina speciala, pentru una sau mai multe persoane importante, si nu ai nicio idee? Fripturile reprezinta o varianta comoda, insa nu prea eleganta, iar fructele de mare nu sunt tocmai pe gustul tau? Am gasit noi calea de mijloc, asa ca iti vom propune sa incerci o reteta pe cat de rafinata, pe atat de usor de preparat.

Afla si tu, in cele ce urmeaza, cum se pregateste tartarul de somon cu avocado, masline si tarhon!

Tartar de somon - un preparat de lux

Ingredientele de care ai nevoie pentru acest fel de mancare sunt urmatoarele:

- 170 gr de somon proaspat, fara piele;

- 3 fire de tarhon proaspat;

- 2 cepe taiate marunt;

- coaja rasa de la o jumatate de lamaie;

- 2 linguri de masline Kalamata tocate;

- un sfert de avocado, feliat;

- ulei de masline extra virgin;

- sare de mare si piper proaspat macinat.

Iata si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara tartarul de somon:

Zdrobeste tarhonul intr-un mojar si adauga o lingura de ulei de masline, amestecand pana cand se omogenizeaza. Apoi, taie somonul cubulete, pune-le intr-un bol si adauga ceapa tocata, coaja rasa de lamaie, o jumatate de lingura de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Dupa aceea, poti trece la tartar, asezand mai intai feliile de avocado intr-o matrita speciala de forma inelara, pusa la randul ei pe o farfurie plata, si stropindu-le cu putina zeama de lamaie, pentru a nu oxida. Sareaza-le dupa gust si presara masline tocate pe deasupra. La final, asaza peste toate acestea bucatile de somon asezonate anterior. Apoi, pune totul la frigider timp de cel putin 15 minute, pentru ca ingredientele sa capete o textura usor rigida si sa ramana impreuna, fara a se desprinde bucati. 

Cand timpul a trecut, scoate preparatul din frigider, indeparteaza cu grija matrita si adauga pe alocuri, pe farfurie, cate putin din mixul de tarhon si ulei de masline.

Pofta buna!

Cu un preparat asa cum este tartarul de somon iti vei impresiona cu siguranta invitatii, care te vor lauda pentru talentul de care dai dovada in materie de gastronomie.

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Ce te face speciala?
Incepe quiz
Ce te face speciala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.