Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se face visinata de casa

Cum se face visinata de casa

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Cum se face visinata de casa

Caracteristici

Visinata este una dintre acele bauturi nelipsite de pe mesele romanilor atunci cand se sarbatoreste ceva sau atunci cand familia se aduna pur si simplu, fara o ocazie anume. Este o bautura de suflet a acestui popor, asa ca ar trebui sa ai si tu cel putin o sticla depozitata pentru ocaziile speciale. Visinata merge de minune atat ca aperitiv, insa este ideala la desert, pentru ca este deosebit de dulce si aromata.

Daca ti-am facut pofta, citeste mai departe cum se face visinata de casa si prepara-ti singura aceasta licoare delicioasa!

Cum se face visinata

Aceasta reteta de visinata are nevoie de 10 saptamani pentru a fi gata, perioada incluzand timpul de macerare. Desi este delicioasa, aceasta bautura ar trebui consumata cu masura, pentru ca, fiind foarte dulce, te imbata repede si nu numai: este si foarte calorica, dupa cum iti poti imagina. Asadar, un paharel si atat!

Ingrediente (pentru circa 2 litri de visinata):

  • 3 kg de visine;
  • 1.2 kg de zahar;
  • 600 ml de alcool de 96 de grade sau 600 ml de vodca de foarte buna calitate ori 600 ml de palinca.

Mod de preparare:

  1.  Se spala bine visinele, fara a se scoate samburii, apoi se pun intr-o damigeana si se toarna zaharul deasupra fructelor.
  2. Acopera gura damigenei cu o bucata de tifon, astfel incat sa nu intre insecte si aerul sa patrunda pana la visine. Aceasta trebuie prinsa cu un elastic sau cu o bucata de sfoara.
  3. Damigeana trebuie lasata 10 zile la soare, pana se scurge zeama din fructe si zaharul se topeste. Este foarte important sa nu adaugi alcoolul inainte de aceasta faza, daca vrei sa iasa visinata. Pe parcursul celor 10 zile, recipientul trebuie agitat (nu foarte violent), astfel incat cele doua ingrediente sa se imbine si toate visinele sa fie acoperite cu zahar. Ideal ar fi sa faci acest lucru de 2 ori pe zi.
  4. Toarna alcoolul peste fructe, inchide damigeana cu un dop de pluta si lasa visinata la macerat timp de aproximativ 9 saptamani. In aceasta faza, damigeana ar trebui sa fie pusa intr-un loc intunecat si racoros.
  5. Atunci cand visinata este gata, strecoar-o si pune-o in sticle, insa nu de plastic, ca sa nu imprumute gustul acestuia in timp. 

TRUC: Cand te-ai intrebat cum se face visinata de casa, probabil ca nu te-ai asteptat ca reteta sa fie atat de simpla. Daca vrei sa ai cu adevarat un lichior de nota 10, investeste intr-un tip de alcool de buna calitate (de exemplu o vodca), putand chiar sa inlocuiesti o parte din visine cu zmeura, astfel incat sa existe o aroma subtila, dar de neuitat. 

Iti plac visinele, dar nu te omori dupa bauturile alcoolice si tii si la silueta? Incearca aceasta reteta excelenta de compot de visine dietetic!

Ca desert, te poti delecta cu acest gem cu visine si coniac!

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.