Rețete delicioase
Înapoi la

Lichiorul de cirese amare: o bautura homemade, plina de rafinament

Lichiorul de cirese amare: o bautura homemade, plina de rafinament

Andreea Gluh, redactor

Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte...

Este sezonul cireselor, iar unul dintre cele mai apreciate soiuri, atunci cand vine vorba despre dulceturi si bauturi, este cel amar. Folosind acest ingredient, ciresele amare, poti obtine cel mai fin si mai bun lichior pe care l-ai gustat vreodata. Desi dureaza cateva luni bune pana cand te vei putea burura de produsul final, iti garantam ca asteptarea merita.

Descopera si tu in cele ce urmeaza cum se prepara lichiorul de cirese amare, chiar la tine acasa!

Un lichior de cirese amare homemade

Ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta bautura sunt urmatoarele:

- 700 gr de cirese negre, cu samburi;

- 500 gr de zahar;

- 625 ml de vodca de buna calitate;

- 250 ml de brandy.

Modalitatea de preparare a lichiorului de cirese amare este urmatoarea:

Intr-un vas de sticla prevazut cu un capac ce se inchide etans, pune vodca, brandy-ul si zaharul, amestecand totul bine, pana cand cristalele se topesc complet. Apoi, taie fiecare cireasa neagra pe un segment mic, lasand samburele inauntru. Pentru aceasta operatiune este indicat sa porti niste manusi din latex, pentru ca ciresele amare pateaza pielea. Apoi, pune fructele in mixul obtinut anterior si inchide vasul cu capacul. De acum, vreme de doua saptamani, va trebui sa agiti zilnic borcanul, astfel incat ingredientele sa se amestece foarte bine si alcoolul sa preia aroma intensa a cireselor negre. Dupa aceea, timp de trei luni, nu mai trebuie sa misti borcanul, ci sa il lasi in camara, ferit de lumina si de caldura, pentru a se transforma in cea mai fina bautura.

Cand timpul a trecut, strecoara amestecul folosind cateva bucati de tifon si pune lichidul in sticle cu dop. 

Lichiorul de cirese amare este o bautura speciala, care trebuie savurata alaturi de niste invitati speciali sau de cei mai buni prieteni. Prepara-l si tu si vei primi numai laude!

Articolul urmator
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Ce bautura esti?
Incepe quiz
Ce bautura esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.