Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de nectar de caise natural, facut in casa

Reteta de nectar de caise natural, facut in casa

Redactor Alexa Galgau

Caisele sunt printre cele mai gustoare fructe pe care ni le-a daruit natura, iar, din fericire, in Romania te poti bucura din plin de ele, pentru ca le gasesti pe toate tarabele din piata si in supermarketuri, la preturi foarte mici. Pe langa faptul ca poti sa prepari cea mai buna dulceata de caise sau sa faci o prajitura minunata cu aceste fructe, nu trebuie sa uiti si de savurosul nectar de caise, pe care il poti prepara chiar la tine acasa.

Iata cea mai simpla reteta pentru aceasta bautura aromata si gustoasa!

Cum sa faci nectar de caise

In primul rand, trebuie sa iti amintim cateva dintre beneficiile caiselor, care te vor convinge sa mananci cantitati cat mai mari din acest fruct de vara. Ele sunt sarace in calorii, bogate in fibre si iti satisfac pofta de dulce, tinandu-te departe de gustarile periculoase. Ele sunt pline de vitamina A, despre care probabil ca stii ca iti ajuta vederea. De fapt, din doar 5 caise iti iei 50% din doza zilnica recomandata de vitamina A. Totodata, ele sunt bogate in potasiu, un mineral care ajuta la echilibrarea fluidelor din corp, ajuta functia musculara si regleaza pulsul. Aceeasi portie de caise contine 10% din doza zilnica recomandata de potasiu. 

Asadar, nectarul de caise nu este doar delicios, ci si foarte sanatos. Daca il prepari in casa, vei evita ingerarea tuturor conservantilor, colorantilor si aditivilor prezenti in produsele din comert. Pentru a obtine cel mai bun nectar de caise, ai grija sa cumperi fructe bine coapte, cu un miros puternic. Chiar daca nu sunt foarte moi, tot este mai bine decat sa fie verzi.

Ingrediente:

- 1 kg de caise bine coapte;

- 120 g de zahar;

- 1 litru de apa;

- 1 lingura de zeama de lamaie;

- putina esenta de vanilie (optional).

Mod de preparare:

1. Spala bine fructele si curata-le de coaja, apoi pune-le la fiert timp de 5 minute. Trece-le printr-o sita sau printr-o bucata de tifon, astfel incat sa iasa toata zeama din ele si putina pulpa. Piureul ramas poti sa il pui deoparte si sa il mananci pe post de gustare sanatoasa. La zeama stoarsa adauga zaharul si zeama de lamaie si lasa sa mai fiarba 15 minute. La sfarsit, adauga esenta de vanilie.

2. Toarna nectarul in borcane (o sa iasa cam un litru si jumatate) inchise etans si lasa-la la racit, apoi pune-le la frigider. Pentru ca este un produs natural, facut fara conservanti, nectarul de caise trebuie consumat in decursul a cateva zile, asa ca nu iti recomandam sa faci cantitati foarte mari daca bei doar tu din el.

Nectarul de caise poate fi baut ca atare, de la frigider, sau adaugat la diverse cocktailuri de vara, care mai de care mai apetisante. 

Articolul urmator
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Mușchiulet de porc la cuptor: rețeta perfectă pentru orice anotimp
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.