Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de socata cu sau fara drojdie

Reteta de socata cu sau fara drojdie

Adelina Ion

Atunci cand temperaturile sunt crescute, simtim nevoia sa bem mai multe lichide decat in mod obisnuit. Drept urmare, tentatia de a consuma bauturi carbogazoase este si ea mare. Noi iti propunem sa faci o alegere mai sanatoasa si sa-ti prepari o socata. Reteta de socata pe care ti-o vom prezenta in continuare este foarte usor de pregatit, iar rezultatul este delicios si racoritor.

Descopera in continuare cum se prepara reteta de socata, atat in varianta cu drojdie, cat si in cea fara drojdie.

Reteta de socata cu drojdie

Pentru a prepara aceasta bautura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 1 kg de zahar;
- 15-20 flori de soc;
- 4 lamai;
- 6 litri de apa;
- ½ lingurita drojdie proaspata.

Iata cum se pregateste reteta de socata:

Intr-un recipient, pune cei 6 litri de apa, zaharul, florile de soc, lamaile feliate si drojdia. Amesteca foarte bine ingredientele, avand grija ca drojdia sa se dizolve complet. Acopera recipientul cu tifon si lasa-l la temperatura camerei 2-3 zile, in functie de cat de acidulata doresti sa fie socata. Dimineata si seara, amesteca in ea cu o lingura de lemn. La capatul celor 2-3 zile, odata preparatul fermentat, il poti strecura si apoi il poti pune la frigider pentru a-l consuma ori de cate ori ti-e sete sau cand ai pofta de o bautura racoritoare.

 

Reteta de socata fara drojdie

Pentru aceasta reteta ai nevoie de:

- 500 g de zahar;
- 10 flori de soc;
- 3 lamai;
- 4 litri de apa.

Spre deosebire de reteta de socata anterioara, aceasta se face fara drojdie de bere, ceea ce inseamna ca licoarea va fi neacidulata. Pune cei 4 litri de apa intr-un recipient, apoi adauga florile de soc, lamaile feliate si zaharul. Acopera recipientul cu un tifon si lasa-l sa se odihneasca 2-3 zile la soare. Daca nu este soare, poti pastra licoarea la temperatura camerei. In decursul celor 3 zile, nu uita sa amesteci in socata cu o lingura de lemn, cam de 3 ori pe zi. Dupa scurgerea timpului, strecoara socata si pune-o la frigider.

 

Tie iti place aceasta bautura? Ce reteta de socata obisnuiesti sa pregatesti?
Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.