Rețete delicioase Înapoi la

Siropul de zmeura, o bautura perfecta pentru zilele de vara

Miercuri, 20.09.2017
de Viorica Ghinea
Dificultate:
Rețete ușoare
Siropul de zmeura, o bautura perfecta pentru zilele de vara

Caracteristici

Este sezonul delicioaselor fructe de zmeura, asa ca ar fi pacat sa nu profiti de toate avantajele pe care le ofera ele. Daca ti-ai rasfatat deja familia si prietenii cu o reteta de cheesecake, prepara si un sirop de zmeura minunat. Iti garatam ca aceasta bautura este solutia perfecta pentru a te racori intr-o zi caniculara de vara. Iata de ce ingrediente ai nevoie si cat de simplu se prepara!

Ingrediente pentru siropul de zmeura

Pentru siropul de zmeura ai nevoie de ingrediente proaspete, asa ca trece-ti pe lista de cumpărături următoarele:

- un kg de zmeura;

- 4 cani de apa;

- doua cani de zahar;

- doua-trei linguri de suc de lamaie proaspat stors;

- cateva frunze de menta proaspete, maruntite (optional).

Metoda de preparare a siropului de zmeura

Siropul de zmeura se prepara foarte usor, insa trebuie sa respecti pasii din reteta. Spala bine fructele de zmeura, dupa care lasa-le putin la scurs. Pune-le intr-o cratita, toarna apa peste ele si lasa-le la fiert timp de 20 de minute, la foc potrivit. Ia cu lingura spuma care se aduna la suprafata lichidului. Dupa cele 20 de minute, verifica nuanta lichidului si pe cea a fructelor de zmeura. Daca totul pare in regula, ia vasul de pe foc si lasa-l putin la racit. Dupa ce strecori lichidul din el, separa fructele. Rezista tentatiei de a presa zmeura pentru a avea mai mult sirop, deoarece vei obtine o bautura tulbure.

Adauga doua cani de zahar in lichidul ramas si pune din nou vasul pe foc pentru aproximativ 5 minute. Amesteca frecvent in siropul de zmeura pana cand cristalele de zahar se topesc complet. Inlatura din nou spuma formata la suprafata. Dupa aceea, da siropul de zmeura deoparte si lasa-l la racit. Nu uita sa adaugi doua-trei linguri de suc de lamaie si, optional, frunze de menta maruntite, de preferat la servire.

zmeura in pahar de metal

Dupa ce siropul de zmeura s-a racit, toarna-l in sticle si depoziteaza-l in frigider. Bautura se serveste rece ca atare ori in diferite combinatii interesante. Ea poate fi folosita pentru a decora anumite deserturi sau pentru a oferi o nota deosebita cocktailurilor. Mai mult de atat, o poti adauga si in limonada pentru a obtine o noua bautura racoritoare de vara.

O incantare in zilele de vara, siropul de zmeura este delicios, racoritor si energizant, asa ca merita sa incluzi aceasta reteta in lista ta de favorite. Nu mai are sens sa adaugam ca cei dragi vor fi de-a dreptul incantati.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!