Rețete delicioase Înapoi la

Bucură-te de anotimp! Cele mai bune deserturi de toamnă

Duminică, 12.11.2017
de Sorina Corneanu
Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fierbere
Bucură-te de anotimp! Cele mai bune deserturi de toamnă

Caracteristici

Toamna se numără deserturile! Ce poate fi mai relaxant toamna, în timpul liber, decât să rămâi la căldură, să îți folosești imaginația și să experimentezi cele mai delicioase dulciuri de casă? Profită de anotimp pentru a pregăti cele mai surprinzătoare deserturi și invită-ți prietenii la o seară de film și degustare de bunătăți.

Descoperă câteva idei de artă culinară aici!

Iată câteva dintre cele mai bune deserturi de toamnă!

Sorbet de pere cu proseco

Ai nevoie de:

- o sticlă de Prosecco sau vin alb; 
- 3 pere mari, decojite și tăiate cuburi;
- o cană de zahăr; 
- o linguriță de suc de lămaie.

sorbet

Iată cum prepari:

Într-un recipient mare, combină Prosecco, perele și zahărul. Gătește-le la foc mediu până când zahărul este dizolvat bine și devine asemenea unui sirop gros. Fierbe totul două-trei minute, iar la final adaugă sucul de lămâie și amestecă bine. Păstrează la rece conținutul, circa 20-25 de minute. Poți garnisi desertul cu semințe de rodie și frunze de mentă!

Brioșe cu brânză

Ingrediente pentru brioșe:

- 2 cești de făină; 
- 1 linguriță de praf de copt; 
- 1 linguriță de scorțișoară;
- o jumătate de lingurită de sare; 
- o jumătate de ceașcă de unt nesărat, topit; 
- 1 cană de zahăr brun deschis; 
- 4 ouă mari; 
- 1 lingurită de extract de vanilie; 
- 1 lingură de cidru de mere.

briose cu branza

Ingrediente pentru crema de brânză

- brânză mai grasă, calitativă, la temperatura camerei; 
- o jumătate de ceașcă de unt nesărat, tot la temperatură camerei; 
- un vârf de linguriță de sare; 
- o jumătate de linguriță de scorțișoară; 
- 3 cești de zahăr pudră; 
- o jumătate de linguriță de vanilie.

Cum prepari brioșele:

În primul rând se încălzește bine cuptorul. Acum va trebui să amesteci făina, praful de copt, scortișoara și sarea într-un castron suficient de încăpător. Adaugă untul și zahărul și continuă să amesteci pană când compoziția este lucioasă. Introdu treptat ouăle. Presară vanilia și toarnă aluatul în formele de brioșe. Lasă totul la copt timp de 15-20 de minute.

Cum pregătești glazura de brânză:

 Amestecă brânza topită, untul, sarea și scorțișoara până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă zahărul pudră amestecând constant. Ai grijă ca totul să se încorporeze bine, iar compoziția să fie omogenă. La final poți adăuga vanilia, pentru aromă, și poți fierbe o cană de cidru de mere, pe care să îl adaugi în compoziție. Folosește forme speciale pentru a orna brioșele cu această cremă de brânză delicioasă. În cel mult jumătate de oră, mai ales dacă le introduci la frigider, brioșele se vor bucura de o minunată glazură de brânză. Presară scorțișoară pentru a face totul și mai ademenitor.

Mere coapte cu înghețată

mere coapte

Adună-ți prietenii și pregătește-le un desert simplu, rapid și delicios: mere coapte cu înghețată.

Ai nevoie de:

- mere;

- scorțișoară;

- vanilie;

- semințe de floarea soarelui

- înghețată.

Iată cum prepari:

Spală bine merele și scobește-le puțin, în locul unde se află codița. Adaugă o linguriță de semințe, puțin praf de scorțișoară și vanilie și lasă-le la cuptor circa 15 minute. La final le poți unge cu puțină miere, după gust. După ce le-ai așezat în farfurie, de preferință pe fiecare separat, adaugă deasupra o cupă de înghețată. Vanilia și ciocolata belgiană sunt cele mai indicate.

Budincă de dovleac

Pentru un desert de toamnă care provoacă dependență, alege budinca de dovleac.

budinca de dovleac

Ai nevoie de:

- 2 cești și jumătate de zahăr brun; 
- 2 linguri de amidon de porumb; 
- o jumătate de linguriță de scorțișoară; 
- o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată; 
- o jumătate de linguriță de sare de mare; 
- o ceașcă și jumătate de lapte; 
- o cană cu smântână; 
- o jumătate de ceașcă de piure de dovleac neîndulcit;
- unt nesărat;
- vanilie;
- ghimbir pudră.

Iată cum prepari:

Într-un vas mare, amestecă zahărul brun, amidonul de porumb, scorțișoara, nucșoara și sarea până se omogenizează bine. Adaugă laptele, smântâna, piureul de dovleac, vanilia și ghimbirul. Pune compoziția la fiert, amestecând constant. Când observi că a fiert, oprește focul și continuă să amesteci circa două minute. E momentul să adaugi cubul de unt, pentru a face compoziția mai cremoasă. Deasupra poți adăuga cremă de ciocolată, frișcă, înghețată sau miere, alături de o lingură de semințe de dovleac și fructe confiate. Poftă bună!

Dovleac la cuptor cu miere și nucă

dovleac copt

Pentru un desert delicios de toamnă, foarte ușor de preparat, care nu necesită ingrediente costisitoare, alege dovleacul la cuptor.

Ai nevoie de:

- un dovleac mai mic;
- miere;
- nuci;
- scorțișoară.

Iată cum prepari:

Spală bine dovleacul și scobește-l exact ca atunci când realizezi un felinar. Apoi unge-l cu miere în interior și umple-l cu o cană mare de nuci. Lasă-l la cuptor aproximativ jumătate de oră, verificându-l din când în când, apoi servește-l cald. Te vei bucura de gustul sublim al dovleacului copt, împreună cu nucile coapte și mierea. După preferințe, poți adăuga o cupă de înghețată de vanilie. Nu uita să presari scorțișoară!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!