Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai bună reţetă de nuga

Cea mai bună reţetă de nuga

Silvia Ganea

Dificultate:
Rețete deosebite
Cea mai bună reţetă de nuga

Caracteristici

Chiar dacă e mult mai simplu să cumperi dulciuri gata preparate, parcă nimic nu se compară cu cele făcute de tine, în bucătăria proprie. Pe lângă faptul că ai control total asupra ingredientelor folosite, mai ai şi avantajul că nu rişti să consumi substanţe total inutile, pe care le regăseşti de obicei în astfel de preparate (conservanţi, potențiatori de gust sau grăsimi hidrogenate), atât de nocive organismului nostru.

Aşadar, astăzi ne-am gândit să-ţi prezentăm cea mai bună reţetă de nuga pe care o poţi prepara la tine acasă! Nu este cea mai simplă prăjitură pe care o poţi realiza, însă nu vei regreta nicio secundă dacă o vei încerca!

Ceea ce trebuie să reţii, ori de câte ori prepari dulciuri, este faptul că trebuie să respecţi întotdeauna gramajele ingredientelor. Nu prea poţi improviza când faci dulciuri, pentru că rişti ca desertul să nu iasă conform aşteptărilor.

Descoperă mai jos şi câteva reguli de preparare pentru reţeta de nuga!

Temperatura de preparare a prăjiturii

Anumite ingrediente ale acestei prăjituri trebuie încorporate la o anumită temperatură, pentru a avea consistența dorită. Aşadar, nu ignora acest aspect şi procedează conform reţetei.

Locul de preparare

Realizarea acestui desert trebuie să se facă într-un loc uscat, ferit de umiditate. În mod contrar, rişti să ai probleme la capitolul consistenţă.

Alte tips&tricks

Nucile, alunele sau migdalele (depinde ce vrei să foloseşti, reţeta aceasta este cu migdale prăjite) trebuie să fie călduţe când sunt încorporate în pastă, pentru a fi manevrate mai uşor.

Mai departe, îţi prezentăm ingredientele necesare pentru această delicioasă reţetă de nuga:

Ingrediente:

  • 4 foi de napolitană

Ingrediente pentru bezea

  • 2 ouă (la temperatura camerei)
  • 50 g zahăr
  • 3 g bitartrat de potasiu (cremă de tartar, asemănătoare prafului de copt)

Ingrediente pentru sirop

  • 500 g miere
  • 600 g zahăr
  • 120 ml sirop de porumb
  • 120 ml apă
  • o păstaie de vanilie

Alte ingrediente:

  • 120 ml unt de cacao topit
  • 680 g migdale prăjite întregi

Cu ce începem:

Păstrează migdalele într-un loc călduros. Aşa cum menţionam, trebuie să fie calde când sunt încorporate. Le poţi păstra în cuptor, însă ai grijă să nu se prăjească sau să se ardă. Foloseşte un vas termorezistent. Finisează foile de napolitană, astfel încât să încapă în tava în care vei pune nuga.

Mod de preparare

Bezea

Amestecă într-un bol ouăle, zahărul şi crema de tartar până obţii o pastă de bezea.

Sirop

Topeşte mierea până devine apoasă (mai exact, până ce pare că fierbe). Apoi adaugă restul ingredientelor (zahărul, siropul de porumb, apa şi păstaia de vanilie) într-un vas separat şi pune-le pe foc, pentru aproximativ trei minute (vasul trebuie acoperit în timp ce fierbe).

Apoi se scoate capacul şi se fierbe la foc mare până ce mixul ajunge la temperatura de 143 de grade. După ce siropul a ajuns la această temperatură, adaugă pasta de bezea și mierea, timp în care ai îndepărtat deja vasul de pe foc.

După ce s-a omogenizat pasta, pune vasul din nou pe foc, până atinge din nou temperatura de 143 de grade.
Îndepărtează-l apoi de pe aragaz şi scoate păstaia de vanilie.

Pune mixul într-un bol special, pentru a-l bate cu mixerul (treptat, mută siropul din oală în bol), şi amestecă pentru aproximativ trei minute. Adaugă apoi untul de cacao, până când obții o consistenţă cremoasă. Pune şi migdalele care trebuie să fie calde şi amestecă până când acestea sunt „distribuite” în întreaga compoziţie.

Imediat adaugă acest mix peste foaia de napolitană, întinde bine pe toată suprafaţa cu ajutorul unei spatule şi pune cealaltă foaie de napolitană deasupra, presând uşor.

Lasă prăjitura la răcit pentru aproximativ 45 de minute (o să fie călduţă puţin) şi foloseşte un cuţit pentru a o tăia în forma dorită. Nu o lăsa mai mult timp la răcit, pentru că nu o vei mai putea scoate din tavă şi o vei tăia mai greu. Păstrează nuga la temperatura camerei.

Aceasta este, aşadar, cea mai bună reţetă de nuga! Nu este deloc greu de preparat (trebuie doar să te mişti rapid), iar rezultatul îţi va încânta papilele gustative! Te-am convins să încerci?

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.