Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai bune rețete de plăcinte cu mere. Sunt simple și rapide

Cele mai bune rețete de plăcinte cu mere. Sunt simple și rapide

Redactor Andreea Baluteanu

Sorin Vlad

Articol revizuit de Sorin Vlad

Specialitate
Blogger culinar
Despre
Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte...
Timp de gătire:
45-60 minute
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
La frigider
Cele mai bune rețete de plăcinte cu mere. Sunt simple și rapide

Caracteristici

Unul dintre cele mai iubite și mai savuroase deserturi din istorie este, fără urmă de îndoială, minunata plăcintă cu mere. Primele variante erau preparate de englezi, în secolul al XIV-lea, dar dulciurile apropiate de ceea ce degustăm în prezent, cu lămâie și scorțișoară, au început să înnebunească papilele gustative în Austria și Prusia secolului al XVII-lea. De aici și până la rețetele de plăcinte cu mere ale americanilor nu a mai fost decât un pas.

Azi te tentăm cu câteva dintre cele mai bune rețete de plăcinte cu mere! Super super gustoase, dar simple și rapide, pentru că știm că nu îți place să sacrifici ore întregi din timpul tău liber în bucătărie. Descoperă preparatele culinare cu aromă de Rai în rândurile de mai jos!

Reţete de plăcinte cu mere

Vrei să guști dintr-una dintre cele mai simple rețete de plăcintă cu mere? Iată sugestia noastră!

vizual cu placinta cu mere taiata si bucata in furculita

Ingrediente:

Aluat:

  • 500 de grame de făină;
  • 200 de grame de unt
  • 2 ouă
  • 150 grame de zahăr;
  • 150 de grame de smântână;
  • un plic de zahăr vanilat;
  • un plic de praf de copt;
  • un vârf de linguriţă de sare

Umplutură:

  • 1,5 kilograme de mere;
  • 50 de grame de zahăr;
  • 50 de grame de unt;
  • o lingură de scorţişoară

Modalitate de preparare

  1. Taie mai întâi untul în cubulețe și amestecă-l cu zahărul. Dacă vrei ca această rețetă de plăcinte cu mere să aibă gust de preparat din casa bunicii, folosește mâinile și nu mixerul.
  2. Adaugă peste acest mix zahărul vanilat, smântâna și ouăle până ce ai obținut un preparat uniform.
  3. Separat, amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt și sarea.
  4. Îmbină cele două mixuri cu o lingură de lemn până ce obții un aluat tare, ce poate fi frământat.
  5. Separă aluatul în două părți și întinde-le pe fiecare cu un făcăleț, pe masa pe care ai presărat făină.
  6. Cele două foi de plăcintă subțiri rezultate trebuie tăiate după forma tăvii pe care o vei folosi la copt.
  7. Apucă-te de umplutură. Curăță merele și taie-le cubulețe sau dă-le pe răzătoare dacă dorești o compoziție mai moale.
  8. Mixează merele cu zahărul și scorțișoara.
  9. Alăturat, topește puțin unt într-o tigaie și caramelizează umplutura pentru plăcintă.
  10. Unge tăvile cu ulei sau unt, așează prima foaie de plăcintă, acoperă cu umplutura și completează cu a doua foaie.
  11. Plăcinta cu mere va fi găzduită în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, acolo unde va sta timp de 35-40 de minute sau după ce a trecut testul cu scobitoarea.
  12. Plăcinta e gata? Scoate-o de la cuptor, presară zahăr pudră pe deasupra și bucură-te de gustul ei divin!

Nu e așa că e minunată această rețetă de plăcintă cu mere caramelizate?

Pofta de rețete de plăcinte cu mere nu ne scade nicidecum! Descoperă un preparat precum cel făcut celebru de McDonald's!

Rețete de plăcintă cu mere cu aluat fraged

Îți plac rețetele de plăcinte cu mere care parcă ți se topesc în gură? Te înțelegem perfect! Iată mai jos un preparat din caietul cu rețete al bunicii: rețetă de plăcinte cu mere fragedă!

placinta cu mere si umplutura de cocos alaturi de bucati de mere taiate

Ingrediente:

Pentru aluatul fraged:

  • 500 gr făină
  • 180 gr. untură (sau 200 gr. unt)
  • 100 gr. zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • ¼ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • 1 linguriţă coajă de lămâie
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 kg. mere
  • 100 gr. zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară

Modalitate de preparare:

  1. Într-un bol, amestecă făina, bicarbonatul și sarea, apoi adaugă zahărul și zahărul vanilat.
  2. Completează cu untul sau untura rece și apucă-te de frământat, procedând exact ca bunica și folosindu-ți buricele degetelor.
  3. E timpul să incluzi ouăle și smântâna, precum și coaja de lămâie și amestecă până ce toate ingredientele sunt incorporate. Deja miroase magic în bucătăria ta!
  4. Divizează aluatul în două părți egale, învelește-le în folie alimentară și pune-le la frigider pentru minimum o jumătate de oră.
  5. Între timp, ocupă-te de umplutură, dând pe răzătoare merele și amestecându-le cu zahărul și scorțișoara.
  6. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade.
  7. Tapetează tava cu hârtie de copt sau unge-o cu unt și așterne prima foaie de plăcintă, întinzând-o bine de tot.
  8. Scurge umplutura și întinde-o peste foaia de aluat, apoi întregește această rețetă de plăcintă cu mere cu a doua foaie.
  9. Înțeapă foaia cu ajutorul unei furculițe pentru a facilita coacerea ei.
  10. Lasă la cuptor timp de circa 45-50 de minute.
  11. După ce s-a răcit, presară zahăr pudră cu aromă de vanilie și pregătește-te să te desfeți.

Mai vrei rețete? Descoperă cum să prepari un aluat fraged pentru plăcinta cu mere!

Reţete de plăcinte cu mere cu aluat sfărâmicios

Îți place acel aluat care ți se frânge între degete, lipindu-ți-se de cerul gurii? Și nouă! Iată una dintre rețetele noastre de plăcintă cu mere preferate!

placinta de mere pe farfurie cu design retro ornata cu frisca

Ingrediente

Pentru umplutură

  • 6 mere (1kg)
  • ½ lămâie
  • 50g zahăr
  • 5g scorțișoară (o linguriță)

Ingrediente pentru aluat

  • 100g margarină sau unt
  • 175g făină
  • 100g zahăr

Modalitate de preparare

  1. În cazul aceste rețete de plăcinte cu mere vei începe cu prepararea umpluturii. Decojește merele și taie-le mărunt, apoi amestecă-le cu zeama de lămâie și zahărul.
  2. Pune compoziția într-o tigaie pe foc mediu, amestecând continuu timp de 5 minute.
  3. Adaugă scorțișoara și lasă la răcit.
  4. Este timpul să îți acorzi întreaga atenție minunatului aluat sfărâmicios. Începe prin a tăia untul sau margarina în bucăți mici.
  5. Adaugă făina, zahărul și vârful de sare și amestecă până ce obții acel aluat cu textură sfărâmicioasă.
  6. Pentru această rețetă de plăcintă, așează în tavă mai întâi compoziția și deasupra aluatul.
  7. Lasă la copt timp de 25-30 de minute sau până ce deprinde o crustă aurie.

Poftă bună!

Plăcintă turnată cu mere

Te întrebi despre ce rețete de plăcintă cu mere mai vorbim acum? Plăcinta „turnată” este simplu de preparat, inspirată fiind de o rețetă populară de prăjitură. Iată mai jos un filmuleț care îți explică cum anume să o pregătești!

Reţete de plăcinte cu mere Jamila

Nu te mai saturi de rețetele de plăcinte cu mere? Avem pentru tine o recomandare de te lingi pe degete, de la nimeni alta decât celebra Jamila! Plăcinta cu mere făcută în casă e rapidă și gustoasă, iar instrucțiunile sunt atât de simple! Iată cât de ușor se prepară!

Ai ceva mere la dispoziție și nu mai știi ce să faci cu ele? Nu degeaba se spune: „as American as apple pie”. Plăcinta cu mere americană e o tradiție culinară și tot de la Jamila ne-am inspirat pentru o rețetă după care te lingi pe degete. Arată minunat și miroase încă și mai și!

Reţete de plăcintă cu mere pufoasă

Continuăm seria noastră de rețete de plăcintă cu mere cu un preparat delicios, cu blat irezistibil de pufos. Iată ce îți recomandăm!

mere date pe razatoare cu scortisoara in castron alaturi de mere mari si bucati de scortisoara

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 2 căni de făină
  • 1 cană de zahăr + încă două linguri
  • 1 cană de lapte
  • 1 pahar de ulei
  • 3 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coaja și zeama de la o lămâie
  • scorţişoară

Modalitate de preparare

  1. După ce ai curățat merele de coajă, dă-le pe răzătoarea mare, storcând în același timp lămâie peste ele ca să eviți să se oxideze.
  2. Amestecă merele cu două linguri de zahăr și scorțișoară după gust și pune-le la călit pe foc pentru circa 15 minute, amestecând des ca să nu se lipească.
  3. Pregătește apoi aluatul. Mixează laptele cu zahărul și adaugă ouăle și paharul de ulei. Amestecă bine până ce obții un mix omogen.
  4. Include plicul de zahăr vanilat, praful de copt și coaja de la lămâie.
  5. Este timpul pentru făină: adaug-o „în ploaie” ca să eviți formarea de cocoloașe și oprește-te atunci când constați că aluatul a căpătat textura unei smântâni mai groase. Dacă vei insista, este posibil să nu mai obții acel aluat pufos.
  6. Tapetează tava cu hârtie de copt, toarnă circa ¾ din aluat și așează peste umplutura cu mere. Întinde deasupra restul de aluat.
  7. Plăcinta cu mere se coace timp de aproximativ 25 de minute.
  8. După ce s-a rumenit, scoate-o de la cuptor și bucură-te de gustul său excelent. Presară deasupra zahăr pudră și inspiră aroma divină în piept!

Reţetă de plăcintă cu mere pentru diabetici

Suferi de diabet și crezi că rețetele de plăcinte cu mere îți sunt complet interzise? Nimic mai departe de adevăr! Avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu mere fără grăsimi, dietetică, de care te vei îndrăgosti.

Rețetă de plăcintă cu mere fără gluten

Ne crezi când îți spunem că te poți bucura de gustul magic al plăcintei cu mere fără gluten? Iată mai jos o rețetă mirifică pentru sănătatea ta!

placinta cu mere taiate in bucatele alaturi de nuci, mere si decor de toamna

Ingrediente

Pentru aluat

  • 450 gr făină pentru prăjituri fără gluten
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 250 gr zahăr pudră
  • 2 ouă

Pentru umplutură

  • 600 gr mere date prin răzătoare
  • 1 pliculeţ scorţişoară măcinată
  • 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • Zahăr pudră (pentru decor)

Modalitate de preparare

  1. Începe prin a prepara umplutura, dând pe răzătoare merele și scurgându-le de suc.
  2. Adaugă scorțișoara și zahărul vanilat și amestecă bine.
  3. Alăturat mixează făina, untul, ouăle și zahărul pudră.
  4. Frământă aluatul rezultat cu mâinile și pune-l apoi la frigider pentru 30 de minute.
  5. Întinde aluatul pe un blat presărat cu făină și împarte-l în două părți egale.
  6. Tapetează tava cu hârtie de copt, așează una dintre foi, apoi umplutura și cea de-a doua foaie.
  7. Pune plăcinta cu mere la cuptor pentru 30-35 de minute.
  8. Lasă apoi la răcit, pudrează cu zahăr și bucură-te alături de cei dragi de una dintre cele mai sănătoase rețete de plăcinte cu mere!

Rețetă de plăcintă cu mere și brânză

Te-ai săturat de deja banalele rețete de plăcinte cu mere și vrei ceva nou? Adaugă brânză! Da, se poate și iese genial!

felie de placinta cu mere pe farfurie albastra alaturi de bucata de branza cheddar

Ingrediente:

  • un pachet de foi de plăcintă (400gr)
  • 0.5 kg brânză de vaci dulce
  • 0.5 kg mere răzuite
  • 6 linguri zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri goji (opţional)
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 100 gr unt

Modalitate de preparare

  1. Începe prin a pregăti merele: curăță-le și dă-le pe răzătoare, apoi călește-le în 50 de grame de unt.
  2. Adaugă cât se află încă pe foc scorțișoara și 3 linguri de zahăr și continuă să amesteci.
  3. Lasă la răcit și, între timp, mărunțește brânza cu furculița și adaugă restul de zahăr. Include și oul.
  4. Dacă ai ales rețeta cu goji, acum este momentul lor.
  5. Amestecă totul bine: nu e așa că deja miroase genial?
  6. Topește restul de unt și unge fiecare foaie de plăcintă, apoi așează-le una peste alta într-o tavă rotundă cu pereți detașabili, ca cea pe care o folosești pentru cheesecake. Marginile le poți lăsa pe dinafară. Oprește-te atunci când au mai rămas 4 foi.
  7. Întinde și nivelează brânza peste foi și apoi adaugă compoziția cu mere.
  8. Acoperă totul cu celelalte foi, unse fiecare cu unt. Capetele foilor trebuie și ele unse bine cu unt, apoi vor fi întoarse și strecurate în tavă.
  9. Pune la cuptor timp de aproximativ 20 de minute sau până ce obții un preparat rumenit. Poftă bună să ai!

Acestea sunt rețetele de plăcinte cu mere la care noi apelăm de fiecare dată când avem poftă de ceva bun! Tu pe ce minuni mizezi?

Surse articol: Mega-image.ro, Rețete Originale cu Nicole, Rama.com, Petitchef.ro, suntgospodina.net, gustos.ro

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.