Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai simple rețete cu bulete de brânză

Cele mai simple rețete cu bulete de brânză

Redactor Andreea Baluteanu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Fără coacere
Cele mai simple rețete cu bulete de brânză

Caracteristici

Ai pe acasă o bucată de brânză pe care nu mai reușești să o termini? Ai chef de ceva bun cât te uiți la serialul preferat și nu mai intenționezi să cazi în capcana eternelor chipsuri? Azi avem pentru tine cea mai bună recomandare: bulete de brânză, în câteva rețete delicioase care vor fi adorate de cei mici și de cei mari deopotrivă.

Fie că le prepari cu brânză, cu cașcaval sau cu cartofi, vei avea la îndemână ecuația unei seri reușite, a unei petreceri fabuloase sau pur și simplu a unei zile de weekend cu relaxare în familie. Noi îți urăm poftă bună și spor la gătit!

Bulete de brânză și caşcaval: rețeta de care nu te vei mai sătura

Buletele de brânză sunt pur și simplu fenomenale, dar adaugă și cașcaval, iar tentația va fi supremă. Noi am pregătit pentru tine mai jos o rețetă după care o să îți lingi degetele cu mai multă plăcere ca niciodată!

Iată ce ne recomandă Jamila Cuisine!

Ingrediente:

  • 300 g de brânză telemea (sau orice alt sortiment de brânză ai prin casă);
  • 200 g cașcaval;
  • 2 ouă;
  • 100 g de făină;
  • o legătură de mărar;
  • 10 g de praf de copt.

Modalitate de prepare:

  1. Rade într-un bol încăpător brânza și cașcavalul pe „răzătoarea mică”.
  2. Adaugă ouăle și mărarul și amestecă cu poftă în suflet.
  3. Este timpul să incluzi făina și praful de copt. Frământă cu mâna până ce obții un amestec omogen.
  4. După ce aluatul e gata, lasă-l să se „odihnească” timp de 2 minute.
  5. Tapetează cu făină o tavă în care o să așezi buletele.
  6. Cu puțină făină pe mâini, modelează biluțe mici, după cum vei vedea în filmuleț.
  7. Când sunt gata toate buletele de brânză și cașcaval, pune-le la prăjit în baie de ulei până ce capătă crusta aurie delicioasă.
  8. Scoate buletele pe hârtie absorbantă, ca să îndepărtezi excesul de ulei. Gata, nu ne mai rămâne decât să îți urăm „poftă bună”!

Bulete de caşcaval la cuptor: o gustare delicioasă și sănătoasă

Dacă provoacă griji ideea de a prepara bulete de brânză în ulei încins, rețeta care presupune utilizarea cuptorului îți va surâde cu siguranță. Iată de ce ai nevoie!

Ingrediente:

  • 150 g cașcaval;
  • 150 g făină;
  • 2 ouă;
  • 100 ml de apă;
  • 80 g de unt;
  • sare după gust.

Modalitate de prepare:

  1. Începe prin a rade cașcavalul, la fel cum ai fi procedat în cazul buletelor de brânză clasice.
  2. Dat fiind faptul că această rețetă de bulete de brânză e preparată la cuptor, se va desfășura puțin diferit. Ce trebuie să faci este să topești la foc mic untul cu apa.
  3. Când apa dă în clocot, îndepărtează cratița de pe foc și adaugă rapid făina.
  4. Omogenizează cu o lingură de lemn și adaugă apoi cașcavalul.
  5. Este momentul să incluzi și ouăle în mix. Nu strică să accelerezi puțin procesul, cât preparatul tău e cald încă, altfel îl poți compromite.
  6. Modelează biluțele din aluat.
  7. Pune biluțele la cuptorul deja preîncălzit și lasă-le să se coacă timp de 15 minute.
  8. Să te bucuri de ele!

Bulete de caşcaval cu cartofi: bune de tot și sățioase

Înlocuiește brânza cu cașcavalul și adaugă în rețetă și cartofi pentru o gustare care poate fi la fel de sățioasă și de delicioasă precum un prânz în toată regula. Iată rețeta noastră!

Ingrediente:

  • 500 g de cartofi;
  • 2 ouă;
  • 150 g cașcaval;
  • 50 g unt;
  • 3 linguri de făină;
  • sare și piper după gust.

Modalitate de prepare:

  1. Mai întâi, pune la fiert cartofii în coajă. După ce aceștia sunt gata, decojește-i.
  2. Amestecă cartofii cu untul așa cum ai proceda atunci când faci piure.
  3. Rade cașcavalul separat și mixează cu cartofii. Adaugă și ouăle.
  4. Include făina și condimentele, apoi amestecă până ce vei obține un preparat omogen.
  5. Umezește mâinile sau trece-le prin făină și formează bulete de cașcaval micuțe.
  6. Pune biluțele la prăjit și bucură-te de gustul lor super savuros.

Sos pentru bulete de cașcaval: acum sunt și mai yummy

Te întrebi cu ce să mănânci bunătatea de bulete de brânză sau de cașcaval? Noi îți recomandăm un sos ușor și răcoros, de vară. Preferatul nostru este Tzatziki! Ademenitorul sos al grecilor va fi exact ceea ce au nevoie mândriile tale de biluțe.

Ingrediente:

  • 2 căni de castraveți dați mărunt pe răzătoare;
  • 1 ½ cană de iaurt grecesc;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 2 linguri de mentă proaspătă tăiată mărunt;
  • 1 lingură de suc de lămâie;
  • 1 cățel de usturoi mărunțit;
  • sare de mare după gust.

Modalitate de prepare:

  1. Mai întâi, absoarbe excesul de apă din castravete cu un șervețel sau folosindu-te de mâinile tale.
  2. Amestecă castravetele cu iaurtul, uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul și sarea.
  3. Lasă mixul deoparte pentru 5 minute și apoi adaugă menta. Poți să mai sărezi sosul Tzatziki, dacă simți dorința.
  4. Pune la frigider sau servește proaspăt.

Rețetă simplă de bulete de cașcaval pufoase: îți lasă gura apă

Dacă vrei neapărat să excluzi brânza din rețeta clasică, fă-o! Iată ce preparat îți recomandăm în schimb!

Ingrediente:

  • 500 g cașcaval;
  • 2 ouă;
  • 5 linguri de făină;
  • 5 g praf de copt;
  • condimente după gust.

Modalitate de prepare:

  1. Dă cașcavalul pe răzătoare, gândindu-te din ce minune de preparat te vei înfrupta.
  2. Bate ouăle așa cum ai proceda atunci când prepari omletă.
  3. Amestecă într-un bol mare cașcavalul, ouăle, făina și condimentele până ce le omogenizezi. Poți adăuga, dacă vrei, și o legătură de mărar.
  4. Așteaptă o jumătate de oră, apoi formează biluțe de cașcaval.
  5. Pune biluțele la prăjit și lasă-le apoi să se odihnească pe hârtie absorbantă.

Bulete de cartofi: un răsfăț fin pentru papilele tale gustative

În loc de bulete de brânză preferi bulete de cartofi cu foarte puțin cașcaval? Iată rețeta care poate face minuni pentru tine! Bonus: e magică dacă ți-a rămas piure de cartofi de la masa precedentă și nu știi ce să faci cu el.

Ingrediente:

  • 400 g de piure de cartofi;
  • 1 ou;
  • 90 g cașcaval;
  • 1 ceapă mică;
  • pesmet;
  • sare și piper după gust;
  • boia dulce.

Modalitate de prepare:

  1. Amestecă piureul cu restul ingredientelor, cu excepția pesmetului și a oului.
  2. Bate oul separat.
  3. Frământă cu mâinile mixul până ce devine omogen.
  4. Formează biluțe cu mâinile, apoi trece-le prin oul bătut și prin pesmet.
  5. Pune la prăjit și enjoy!

bilute de branza

Biluțe de brânză: gustarea de care nu te vei mai sătura

Vrei o gustare perfectă pentru a fi servită la petreceri sau când ți se face poftă de ceva bun? Bonus: nu mai ai nevoie de cuptor! Iată ce îți recomandăm!

Ingrediente:

  • 300 g de brânză telemea;
  • 200 g de brânză proaspătă de vaci;
  • piper și sare după gust;
  • susan;
  • mac;
  • boia;
  • chimen negru.

Modalitate de prepare:

  1. Dă pe răzătoare telemeaua.
  2. Adaugă brânza proaspătă de vaci.
  3. E timpul pentru piper și sare.
  4. Dacă simți că amestecul e prea dens, poți apela la o lingură de smântână.
  5. Modelează biluțele de brânză și trece-le prin câte un condiment.
  6. Fiecare biluță va trece printr-un tip de condiment.
  7. Servește pe biscuiți de tip crackers sau alături de struguri ori nuci. E yummy!

Sursă rețete: Jamila Cuisine, Edith’s Kitchen, Caietul cu retete, Gustoase.net, RetetePractice.ro

Tu ce părere ai despre buletele noastre de brânză? Ai de gând să încerci rețetele? Descoperă și o rețetă de cartofi umpluți la cuptor cu brânză și ceapă! Vezi de ce îngrașă și preparatul adorat de români, brânza cu roșii.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.