Rețete delicioase
Înapoi la

Cele mai ușoare și gustoase rețete vegane

Cele mai ușoare și gustoase rețete vegane

Redactor Divahair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Cele mai ușoare și gustoase rețete vegane

Caracteristici

A fi vegan înseamnă a exclude din dietă orice preparat care conține carne, ouă, lactate și alte produse derivate din ingrediente de proveniență animală. De aceea, mâncărurile făcute acasă sunt o variantă mult mai bună pentru cei care au acest stil de viață.

Însă este destul de greu să găsești rețete vegane, care să aibă un gust incredibil și care să nu îți ia nici prea mult timp atunci când ajungi seara târziu acasă. Dacă ai adoptat deja acest stil de viață sau dacă intenționezi să o faci, atunci trebuie neapărat să încerci aceste rețete vegane delicioase, care se prepară extrem de repede.

mancare vegana

Cele mai ușoare și gustoase rețete vegane

Prăjitură de ciocolată

Ingrediente:

  • ¾ cană de făină cernută;
  • 1 cană de cacao pudră;
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • 1 linguriță de extract de vanilie;
  • 1 cană de sirop de arțar;
  • o cană și jumătate de lapte de migdale.

Mod de preparare:

  1. Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie și se amestecă.
  2. Se toarnă amestecul în două forme joase și se lasă la cuptor pentru 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
  3. Crema se face din 1 cană și jumătate de zahăr brun pudră, 1 cană de cacao pudră, 1/3 cană de unt vegetal, 1 linguriță de extract de vanilie, ½ cană de lapte de migdale, ingrediente ce se amestecă folosind un robot de bucătărie.
  4. După ce scoți blaturile din cuptor, pune un strat de cremă între cele două părți și acoperă restul cu crema ce îți va rămâne.

Tort Mezze

Ingrediente:

  • lipie;
  • humus;
  • sos iute;
  • roșii uscate;
  • dovlecei tăiați felii;
  • pastă de măsline;
  • orez fiert;
  • felii de vinete coapte;
  • felii de ardei copt;
  • anghinare;
  • baba ganoush;
  • falafel crud (năut, ceapă, pătrunjel, făină albă, chilli pudră, chimion, coriandru pudră, usturoi, apă, ulei de măsline, toate amestecate în robotul de bucătărie).

Mod de prepare:

  1. Se pune fiecare ingredient sub formă de strat într-o tigaie de copt (în ordinea de mai sus), așa cum poți vedea în filmulețul de mai jos. Lasă totul la cuptor timp de 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
  2. După ce scoți preparatul din cuptor, acoperă totul cu humus, felii de vinete coapte, sos iute și pătrunjel.

Curry Red Thai

Această rețetă este extrem de simplă. Într-o tigaie încăpătoare, pusă pe foc mediu, adaugă următoarele ingrediente:

  • 2 lingurițe de ulei de cocos;
  • 1 ceapă albă tocată mărunt;
  • 4 căței de usturoi;
  • ghimbir (după gust);
  • 2 ardei iuți tocați mărunt;
  • 2 ardei kapia tocați;
  • 1 zucchini tăiat feliuțe;
  • 2 căni de cremă de cocos;
  • ½ cană de pastă Red Thai;
  • 1 mână de porumb baby;
  • 1 mână de broccoli;
  • 1 mână de păstăi de mazăre;
  • ½ linguriță de zahăr de cocos;
  • ½ linguriță de sare;
  • 250 ml apă de cocos;
  • 1 mână de dovleac ghindă tăiat cubulețe;
  • 1 lime stoarsă;
  • o mână de frunze de coriandru.

După ce termini amestecul, mai lasă câteva minute pe foc tigaia. Servește cu orez fiert.

Plăcintă cremoasă cu ciuperci

Ingrediente:

  • 3 lingurițe de ulei de măsline;
  • 1 ceapă albă mare tocată;
  • 3 căței de usturoi tocați mărunt;
  • 4 mâini de ciuperci sălbatice;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 linguriță de oțet de vin alb;
  • 1 linguriță de saramură de capere;
  • Suc de la o lămâie;
  • 1 linguriță de piper negru;
  • 1 fâșie de Nori;
  • 1 linguriță de capere;
  • ¼ ceașcă de ceapă verde tocată;
  • 120 ml de smântână vegetală;
  • 1 linguriță de muștar pisat;
  • 2 lingurițe de fulgi de drojdie;
  • 1 cană de mazăre (poate să fie și congelată);
  • ¼ cană de pătrunjel;
  • Piure din 4-5 cartofi mari.

Mod de preparare:

  1. Într-o tigaie încăpătoare, pusă pe aragaz la foc mediu, adaugă uleiul de măsline și ceapa și las-o să se prăjească până capătă o culoare gălbuie (nu aurie). Adaugă usturoiul și ciupercile și amestecă până când acestea din urmă încep să se înmoaie.
  2. Pune sarea, oțetul, saramura de capere, sucul de lămâie (stors în prealabil într-o ceașcă) și asezonează cu piper. Lasă câteva minute pe foc.
  3. Adaugă fâșia de Nori, caperele, ceapa verde și amestecă până când toate ingredientele se combină.
  4. În continuare, pune smântâna și lasă totul să fiarbă la foc mic, până când preparatul începe ușor să scadă.
  5. Adaugă muștarul, fulgii de drojdie, mazărea și amestecă bine.
  6. Adaugă și pătrunjelul și lasă un minut pe foc.
  7. Răstoarnă totul într-un vas yena încăpător și acoperă amestecul cu piureul proaspăt obținut. Lasă preparatul la cuptor 20 de minute, la 200 de grade Celsius. A se servi cald, cu arpagic presărat.

Burger vegan

Ingrediente:

  • 2 mâini de ciuperci;
  • o cană și jumătate de orz fiert;
  • 1 ceapă roșie mare tocată;
  • o linguriță și jumătate de bulion;
  • o linguriță și jumătate de pastă miso;
  • 1/3 cană de pătrunjel tocat;
  • 2 căni de făină de grâu;
  • Felii de cașcaval vegan;
  • Sos pentru burger fără ouă;
  • Sos salsa;
  • Câteva felii de castravete murat (după preferințe);
  • Fâșii de ceapă roșie;
  • Salată;
  • Chifle pentru burger.

Mod de preparare:

  1. Pentru a obține chifteluțele, mărunțește ciupercile cu ajutorul unui blender. Într-un bol separat, răstoarnă ciupercile mărunțite, adaugă orzul fiert, ceapa roșie tocată, bulionul, pasta miso, pătrunjelul tocat și cele 2 căni de făină de grâu. Amestecă totul bine, după care modelează chifteluțele.
  2. La această cantitate de ingrediente, ar trebui să îți iasă aproximativ 6 chifteluțe pentru burger. Pune-le într-o tavă de copt, în care ai pus deja o hârtie de copt, pentru a nu se prinde. Lasă-le la cuptor 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.
  3. Burgerul se obține folosind ingredientele preferate, precum castraveți murați, sos salsa, ceapă, salată etc.

Ratatouille

ratatouille

Ingrediente:

  • 2 vinete;
  • 5 lingurițe de ulei de măsline;
  • 2 cepe roșii;
  • 4 căței de usturoi;
  • 2 ardei iuți roșii, sau 1 roșu și 1 galben;
  • 1 bulb de fenicul;
  • 3 dovlecei mari;
  • 4 roșii mari;
  • 2 lingurițe de ierburi de Provence.

Ingrediente sos verde (opțional)

  • 1 mână mică de busuioc;
  • 1 mână mică de pătrunjel;
  • 1 mână mică de coriandru;
  • 1 mână mică de mentă;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 1 lingură de capere;
  • 4-5 linguri de ulei de măsline;
  • Jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

  1. Taie feliile de vinete în felii de 1 centimetru, pune-le într-o tavă și unge-le cu 1 linguriță de ulei de măsline.
  2. Apoi lasă-le pe grătar 10-12 minute, până când încep să capete o nuanță aurie. Întoarce feliile pe partea cealaltă, unge-le cu altă linguriță de ulei de măsline și lasă-le pentru încă 5-8 minute, până încep să capete o nuanță aurie.
  3. Curăță cepele și taie-le felii, la fel și usturoiul, apoi treci mai departe și taie ardeii și feniculul. Feliază dovleceii în rondele de 1 centimetru grosime.
  4. Într-o tigaie încăpătoare, încălzește uleiul care ți-a rămas la o temperatură medie. Adaugă cepele și lasă-le pe foc pentru 5 minute, până când încep să se înmoaie și devin aurii.
  5. Adaugă usturoiul și lasă-l să se întrepătrundă cu ceapa pentru câteva minute, apoi pune ardeiul, feniculul și dovleceii și lasă totul să se prăjească 5-8 minute, până se înmoaie.
  6. Folosește un cuțit pentru a face o cruce în fiecare roșie. Pune-le într-un bol, acoperă-le cu apă clocotită și lasă-le câteva minute. Ia-le cu ajutorul unei linguri și curăță-le de coajă.
  7. Taie roșilile în jumătate și scoate semințele cu ajutorul unei linguri. Toacă-le mărunt și pune-le în tigaie cu vinetele și ierburile de Provence.
  8. Scade temperatura aragazului, acoperă tigaia cu un capac și lasă totul să fiarbă pentru 20 de minute, până când legumele devin moi. Adaugă sare și piper după gust.
  9. Pentru a face sosul verde, folosește un mojar cu pistil pentru a obține o pastă din ierburi și usturoi, adăugând și puțină sare de mare în proces. Dacă îți este mai ușor, folosește un blender sau un robot de bucătărie.
  10. Pisează caperele, adaugă ulei și lămâie (după gust), pentru a crea textura preferată. Presoară sare și piper după gust.
  11. Servește ratatouille în boluri, cu o lingură plină de salsa verde.

Dacă îți plac rețetele vegane, atunci trebuie neapărat să încerci cele 3 preparate raw vegan de excepție, dar și rețeta de cheesecake vegan.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.