Rețete delicioase
Înapoi la

Chifteluțe suedeze: cea mai ușoară rețetă

Chifteluțe suedeze: cea mai ușoară rețetă

Redactor Andreea Baluteanu

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Chifteluțe suedeze: cea mai ușoară rețetă

Caracteristici

Adorăm chifteluţele suedeze! Acest fel de mâncare de origine scandinavă e unul dintre principalele motive pentru care vizităm un celebru lanț de magazine nordic și trebuie să recunoaștem că nu ne mai săturăm de ele!

Dacă ai putea obține însă aceste minunății chiar la tine acasă? Azi te îmbiem la gătit și îți oferim cea mai bună rețetă de chifteluțe suedeze, care îți va lăsa gura apă. Îți garantăm că e simplă, minunată la gust și nu te va face prizonieră pentru mult timp în bucătărie!

Cea mai bună rețetă de chifteluțe suedeze

Știm, sunt o minunăție și nu eziți niciodată să le cumperi. Dar dacă ai învăța cum să le prepari chiar tu? Îți promitem că nu e greu și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Îți oferim mai jos cea mai bună rețetă de chifteluțe suedeze, cu tot cu sosul aferent.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru chifteluțele suedeze!

  • 450 g de carne de vită tocată
  • 2 căței de usturoi mărunțiți
  • 2 linguri de ceapă tocată mărunt
  • 1 ou
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper negru măcinat
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • ulei de măsline

Pentru sosul aferent, îți trebuie următoarele:

  • 2 linguri de unt
  • 3 linguri de făină universală
  • 2 căni de fiertură de vită
  • 1 cană de lapte sau de smântână lichidă fără zahăr
  • 2 lingurițe de sos Worcestershire (îl poți înlocui cu un mix de oțet de malț, zahăr, melasă, sare, extract de anșoa, usturoi sau ceapă mărunțită)
  • 1 linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

Mod de preparare chifteluțe:

  1. Mixează toate ingredientele la un loc, într-un bol, apoi lasă gusturile să se întrepătrundă pentru circa o jumătate de oră.
  2. Formează chifteluțele cu mâna sau cu ajutorul unei lingurițe.
  3. Pune pe foc mediu o tigaie cu ulei de măsline, așteaptă până se încinge, apoi poți începe să prăjești chifteluțele suedeze. Întoarce-le de pe o parte pe alta, pentru a te asigura că se gătesc în mod uniform.
  4. După circa 7-10 minute, scoate-le și pune-le pe un pat de șervețele de hârtie, pentru a permite uleiului să se scurgă.

Mod de preparare sos pentru chifteluțe suedeze:

  1. Acum e timpul să te apuci de sos! Redu temperatura focului și topește untul într-o tigaie.
  2. Adaugă făina, amestecând până ce deprinde o culoare maro-aurie.
  3. Mixează fiertura de vită, adaugă laptele sau smântâna, apoi sosul, piperul și sarea. Amestecă până când obții un sos catifelat.
  4. Scufundă chifteluțele și mai lasă câteva minute pe foc.
  5. Încheie cu pătrunjelul proaspăt, ce abia așteaptă să confere și mai multă savoare preparatului tău.

Chifteluțele suedeze sunt minunate și consumate ca antreu, dar și la felul principal. Merg de minune cu un piure mătăsos și cu un strop de gem de afine. Servește în grădină, la un garden party de inspirație suedeză, înconjurată de toată frumusețea naturii!

Nu ne mai rămâne decât să îți urăm poftă bună!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.