Rețete delicioase
Înapoi la

Cinci rețete pe care să le prepari la slow cooker

Cinci rețete pe care să le prepari la slow cooker

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cinci rețete pe care să le prepari la slow cooker

Caracteristici

Cea mai gustoasă mâncare este cea pregătită încet, pe îndelete, însă nu toată lumea are timp să stea să „păzească” aragazul în timp ce se face mâncarea atât de lent. Cu un slow cooker însă, ecuația se schimbă complet și poți să savurezi cele mai bune preparate fără să fie nevoie să stai în bucătărie și să înduri aburii și căldura care se creează atunci când gătești. Slow cookerul gătește la temperaturi joase, menținând calitatea nutrițională a ingredientelor, iar tu nu trebuie decât să apeși câteva butoane, după care poți să îți vezi de treabă prin casă!

Astăzi îți dăm câteva idei de rețete delicioase pentru slow cooker, pe care trebuie neapărat să le încerci dacă deții un astfel de aparat minunat!

Cele mai bune rețete pentru slow cooker

1. Pui cu lămâie și usturoi

Ingrediente (6 porții):

  • o linguriță de oregano uscat;
  • sare și piper după gust;
  • un kg de piept de pui dezosat, fără piele;
  • 2 linguri de unt;
  • 60 ml apă;
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stors;
  • 2 căței de usturoi, pisați;
  • o linguriță de supă Delikat;
  • 2-3 fire de pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare:

  1. Amestecă oregano, sarea și piperul într-un castronel și freacă puiul cu acest mix. Topește untul într-o tigaie pe foc mediu, apoi pune puiul la rumenit în unt circa 5 minute pe fiecare parte. Introdu puiul în slow cooker.

  2. În aceeași tigaie, toarnă apa, zeama de lămâie, usturoiul și supa Delikat. Lasă amestecul să clocotească, apoi toarnă-l peste pui în slow cooker.

  3. Pune capacul și lasă puiul la gătit pe intensitate „High” preț de 3 ore sau pe intensitate „Low” pentru 6 ore. Adaugă pătrunjelul în ultimele 15 minute de gătit.

2. Chilli cu dovleac și curcan

Ingrediente (6 porții):

  • o lingură de ulei de măsline;
  • 500 g curcan tocat;
  • o ceapă tăiată mărunt;
  • 30 g roșii de la conservă;
  • 200 g dovleac proaspăt tăiat;
  • 450 g fasole pentru chilli de la conservă;
  • 450 g fasole neagră;
  • 3 linguri de zahăr brun;
  • o lingură de pudră de boia.

Mod de preparare:

  1. Încinge uleiul într-o oală mare de supă, pe foc mediu, apoi rumenește curcanul, amestecând încontinuu, până nu mai e roz, circa 10 minute în total. Îndepărtează uleiul de pe carne cu ajutorul unui prosop de bucătărie, apoi pune-o în slow cooker.

  2. Adaugă peste ea ceapa, roșiile, dovleacul, fasolea pentru chili și fasolea neagră, zahărul și pudra de boia. Setează cookerul pe „Low”, pune capacul și lasă mâncarea la gătit până când dovleacul este foarte bine pătruns, circa 3 ore.

3. Stroganoff de pui la slow cooker

Ingrediente (4 porții):

  • 2 bucăți de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat cubulețe;
  • 2 linguri de unt;
  • un pachețel de dressing italian pentru salată;
  • 250 g cremă de brânză;
  • 300 ml de supă cremă de pui, de la conservă (sau supă concentrată de pui făcută în casă).

Mod de preparare:

  1. Rumenește puiul la tigaie cu puțin ulei, câteva minute pe fiecare parte. Apoi pune carnea, untul și dressingul în slow cooker, amestecă ingredientele și setează pe „Low”, timp de 6 ore. 

  2. După ce trece timpul, adaugă crema de brânză și supa, amestecă totul bine și setează pe „High” pentru încă o jumătate de oră sau până când e caldă mâncarea. Se servește imediat cu o porție de paste.

Află și cum se face Stroganofful de pui clasic!

4. Supă Taco

Ingrediente (8 porții):

  • 500 g carne de vită tocată;
  • o ceapă tăiată fin;
  • o conservă mare (450 g) de fasole pentru chilli, cu lichid cu tot;
  • o conservă mare de fasole roșie, cu lichid;
  • o conservă mare de porumb dulce, cu tot cu lichid;
  • o conservă de 200 g de sos de tomate;
  • 500 ml apă;
  • 2 conserve mari de roșii tăiate și curățate de coajă;
  • un borcănel de ardei mici verzi, iuți;
  • condimente pentru taco.

Mod de preparare:

  1. Gătește carnea de vită într-o tigaie cu puțin ulei, pe foc mediu, apoi scurge-o și pune-o deoparte.

  2. Pune toate ingredientele în slow cooker și setează-l pe „Low”, apoi lasă-l să pregătească supa timp de 8 ore.

5. Rețetă de risotto la slow cooker

Ingrediente (6 porții):

  • un litru de supă de pui;
  • 300 g orez Arborio;
  • 60 ml ulei de măsline;
  • 60 ml vin alb;
  • 4 căței de usturoi, pisați;
  • o linguriță de fulgi de ceapă;
  • o linguriță de sare;
  • un sfert de linguriță de piper;
  • 100 g brânză parmezan rasă.

Mod de preparare:

  1. Amestecă toate ingredientele în slow cooker, în afară de parmezan. Setează aparatul pe „High” și lasă-l să gătească mâncarea preț de 2 ore și jumătate. 

  2. În ultimele 15 minute, adaugă parmezanul și gătește orezul fără capac, până se topește brânza.

Aceste rețete pentru slow cooker sunt delicioase, dar îți și oferă mai mult timp pentru tine, pentru că nu trebuie decât să pornești aparatul și să îl lași să își facă treaba, fără să mai intervii cu nimic!

Articolul urmator
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.