Rețete delicioase
Înapoi la

Asa se prepara o ciorba de miel traditionala!

Asa se prepara o ciorba de miel traditionala!

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Asa se prepara o ciorba de miel traditionala!

Caracteristici

  • Prânz

Un roman adevarat nu poate concepe masa de Paste fara ciorba de miel, un preparat traditional care se mananca dintotdeauna cu ocazia acestei sarbatori crestine. Pentru ca de obicei nu prea consumam miel, de Paste avem ocazia sa ne bucuram de aceasta carne frageda si gustoasa, iar o ciorbita ca la mama acasa te unge pe suflet!

Vestea buna este ca reteta de ciorba de miel traditionala este foarte usor de preparat. Iata reteta! 

Reteta de ciorba de miel traditionala

Sarbatorile sunt printre putinele ocazii cu care ne intoarcem la traditii, prin diverse obiceiuri si, bineinteles, prin mancare, o parte importanta a oricarei culturi. O masa de Paste trebuie sa contina cateva preparate traditionale, cum ar fi, de exemplu, ouale vopsite, pasca, friptura de miel, drobul si ciorba de miel. In rest, te mai poti adapta si mai poti incerca retete noi, dar cele mentionate mai devreme trebuie sa fie prezente ca sa intri cu adevarat in spiritul acestei sarbatori. Ciorba de miel traditionala trebuie sa contina multe legume daca vrei sa iasa gustoasa si, optional, poti adauga la sfarsit si bors in ea. 

Ingrediente:

- un kg de carne de miel (gat, picior, umar etc.);

- 3 morcovi;

- 2 cepe;

- o jumatate de telina;

- usturoi verde;

- 50 g de orez;

- 100 ml de smantana;

- 2 oua;

- sare si piper dupa gust;

- leustean;

- patrunjel proaspat. 

Mod de preparare:

1. Lasa carnea intr-un vas cu apa rece cel putin 30 de minute inainte de a o gati. Apoi da focul pe intensitate mica si lasa apa sa dea in fiert, adaugand putina sare in ea. Lasa carnea sa fiarba timp de doua ore, avand grija sa iei cu spumiera impuritatile care se ridica la suprafata. Carnea trebuie sa fie frageda si sa se desprinda usor de pe os.

2. Scoate carnea din oala si desprinde-o de pe os, astfel incat sa obtii bucatele mici. Zeama de la carne trebuie strecurata si pusa in alta oala, pentru a indeparta ramasitele de carne si de oase.

3. Da zeama din nou in fiert si de data aceasta adauga legumele, taiate fin sau grosier, dupa gust. Ceapa trebuie taiata in doua si pusa ca atare in ciorba. Tot acum poti sa adaugi si orezul, spalat anterior in apa rece, pentru a indeparta amidonul de pe el (astfel nu devine lipicios).

4. Odata ce legumele au dat in fiert, poti sa pui carnea la loc in zeama si sa asezonezi ciorba dupa gust. Indicat ar fi sa scoti ceapa, ca sa nu prinda ciorba un gust neplacut. Acum este momentul sa adaugi si borsul (dat in clocot), daca doresti sa faci o ciorba acra. Mai lasa zeama pe foc cateva minute, cat bati ouale si le amesteci cu smantana. Apoi adauga treptat cate un polonic de ciorba la acest amestec, pentru a-l tempera. Cand ajunge la o temperatura similara cu a ciorbei, adauga mixul de ou la aceasta. La sfarsit, adauga o mana de patrunjel proaspat si cateva fire de leustean. 

Pont: daca ai facut drob, poti adauga la ciorba, cand fierbe, si fiertura de la organele de miel, care va da o savoare deosebita preparatului!

Ciorba de miel traditionala este un adevarat deliciu culinar, asa ca prepar-o si tu anul acesta de Paste!

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii
Incepe quiz
Alege numele preferate de copii și aşa ți se va dezvălui ce tip de mamă o să fii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.