Rețete delicioase
Înapoi la

Ciorba de fasole de post: un deliciu ieftin si gustos

Ciorba de fasole de post: un deliciu ieftin si gustos

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Modalitate de preparare:
Rețete la ceaun
Ciorba de fasole de post: un deliciu ieftin si gustos

Caracteristici

Perioada postului ar trebui sa fie una experimentala din punct de vedere culinar. Acum este o buna ocazie sa incerci retete fara carne de care, poate, in mod obisnuit nu te-ai apropia prea mult. Totodata, este o ocazie sa incerci si cateva preparate din caietul de retete al bunicii, iar unul dintre cele mai gustoase este ciorba de fasole de post, numai buna pentru aceasta perioada!

Cum sa faci ciorba de fasole de post

Ciorba de fasole de post este o foarte buna sursa de proteine si este in acelasi timp foarte satioasa. Nutritiva si gustoasa, ea este ideala pentru zilele friguroase, cand ai nevoie de ceva bun si cald. 

Ingrediente:

- 300 g fasole boabe;

- 50 ml ulei de masline extravirgin;

- 2 morcovi;

- 1 ceapa;

- 1 pastarnac;

- 1 telina mica;

- o conserva de rosii bucati;

- sare si piper dupa gust;

- patrunjel proaspat taiat marunt.

Mod de preparare:

1. Fasolea se lasa in apa peste noapte. A doua zi, se pune la fiert in apa respectiva. Pana incepe sa clocoteasca, pregateste alta oala cu apa si adu-o si pe aceasta in punctul de fierbere. Cand fasolea da in clocot, mut-o in cealalta oala cu apa fierbinte. Repeta procedura inca o data. 

2. Cand ai pus fasolea in a treia apa, las-o sa fiarba pana devine frageda. In functie de tipul de fasole, poate sa fiarba mai repede sau mai incet, asa ca e bine sa o verifici. Sfat: nu adauga sare acum, pentru ca intareste fasolea. 

3. Cat timp fierbe fasolea, pune ceapa la calit intr-o tigaie. Cand devine translucida, adauga morcovii, pastarnacul si telina (totul felii) si amesteca-le bine. Adauga sare si piper dupa gust. Atunci cand se patrund, poti sa le adaugi peste fasolea care a fiert si e frageda. Da focul putin mai mic si lasa ciorba sa fiarba inabusit 40-50 de minute, dupa ce potrivesti totul de gust. 

4. Spre sfarsitul celor 40-50 de minute, pune rosiile intr-o tigaie, pe foc mic, cu putin zahar. Lasa-le sa scada putin, apoi adauga-le la ciorba, alaturi de patrunjelul proaspat maruntit. Amesteca bine si mai lasa ciorba sa fiarba inca 10-15 minute.

Pofta buna!

Incearca reteta aceasta simpla de ciorba de fasole de post si bucura-te de gustul care te trimite cu gandul inapoi in copilarie, cand bunica iti facea cele mai bune mancaruri!

Articolul urmator
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Cartofi dulci la cuptor: cea mai bună rețetă
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.