Rețete delicioase
Înapoi la

Ciorba de leurda de post: Un preparat pentru detoxifierea de primavara

Ciorba de leurda de post: Un preparat pentru detoxifierea de primavara

Andreea Gluh, redactor

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Ciorba de leurda de post: Un preparat pentru detoxifierea de primavara

Caracteristici

Suntem in plin post, asa ca trebuie sa avem grija la felurile de mancare pe care le preparam. Problema este ca, de multe ori, ajungem sa pregatim aceleasi feluri de mancare, asa ca gustul lor devine o obisnuinta. Pentru a adauga un plus de aroma meniului tau, incearca o ciorba de leurda de post. Pe langa faptul ca in acest mod vei respecta traditia, vei beneficia si de o cura de detoxifiere binevenita .

ciorba de leurda

Iata ce trebuie sa faci pentru a pregati ciorba de leurda de post!

Leurda (Allium ursinum) este caracterizata printr-o puternica aroma de usturoi, motiv pentru care mai este cunoscuta si sub denumirea de usturoi salbatic sau usturoiul ursului. Proprietatile curative ale acestei plante sunt binecunoscute, ele datorandu-se nivelului ridicat de substante benefice pentru organism: vitaminele A si C, fier, cupru, sodiu, calciu si fosfor. Pe langa toate acestea, ea contine si alicina, o substanta cu proprietati antivirale.

Leurda te va ajuta sa iti detoxifici organismul, pentru ca actioneaza asupra sistemului digestiv. Daca vrei sa te bucuri de rezultatele consumului de usturoi salbatic si intr-o alta forma decat in cea a salatei, prepara o ciorba de post.

Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire: 40 minute
Timp total: 50 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: medie 

Ingredientele necesare pentru prepararea ciorbei de leurda de post:

-300 de grame de leurda;

-200 de grame de loboda;

-un dovlecel;

-doua rosii mari;

-doi morcovi;

-doua cepe;

-100 de grame de orez;

-sare.

ciorba de leurda

Metoda de preparare a ciorbei de leurda de post este urmatoarea:

Toaca cepele, da morcovii pe razatoare si caleste-le intr-o tigaie cu ulei incins, pana cand isi schimba usor culoarea.

Apoi, spala bine verdeturile, taie-le fasii si toaca rosiile si dovlecelul cubulete. Intr-o oala, pune doi litri de apa si las-o pe foc, pana da in clocot. Adauga ceapa si morcovii caliti, lasa sa fiarba vreme de cinci minute, apoi pune leurda, loboda si dovleceii.

Sareaza dupa gust si asteapta aproximativ 15 minute. Este vremea sa pui orezul si rosiile taiate cubulete. Lasa ciorba de leurda de post sa fiarba pana cand se inmoaie orezul, dupa care o poti servi.

Pofta buna!

 

Borş de leurdă

Chiar daca este mai putin intalnit acest tip, borsul de leurda este un preparat important pentru sezonul de primavara. Iata de ce avem nevoie pentru a-l prepara.

  • 6-8 legături de leurdă (o farfurie adâncă plină),
  • 1 ceapă,
  • 1 morcov,
  • 1-2 legături de ceapă verde,
  • 2 cartofi (sau mai mulți, dacă vă place zeama mai consistentă),
  • 1 l de borș,
  • pătrunjel, mărar, leuștean,
  • sare.

Preparare:

În primul rând curăţăm legumele, tăiem cuburi cartofii, leurda în fâşii, iar celelalte legume cât mai marunt.

Vom pune la fiert ceapa şi morcovul în 2 litri de apă uşor sărată. Adăugăm apoi, după 10 minute de la primul clocot, cartofii. Apoi, după circa un sfert de oră, la foc mai mic, punem leurda și ceapa. La final adăugăm borşul. Este bine să lăsăm mâncarea în pace preţ de 15-20 minute, apoi putem servi.

Ciorba de leurda de post este alegerea perfecta pentru aceasta perioada a anului. Prepar-o si tu si te vei bucura de gustul ei, dar si de beneficiile pe care le are pentru organism.

Articolul urmator
10 rețete rapide cu conopidă
10 rețete rapide cu conopidă
Ce cuvânt te definește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce cuvânt te definește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.