Rețete delicioase
Înapoi la

Ciorba de miel cu leustean si ceapa verde, o reteta traditionala delicioasa

Ciorba de miel cu leustean si ceapa verde, o reteta traditionala delicioasa

Viorica Ghinea, redactor

Carnea de miel este un simbol de natura gastronomica in preajma sarbatorilor pascale, fiind folosita intr-o multime de preparate culinare. Pe langa friptura si drob, un alt preparat care nu ar trebui sa iti lipseasca de pe masa de Paste este ciorba de miel cu leustean si ceapa verde. Gustoasa, aromata si blanda cu sistemul tau digestiv, aceasta reteta traditionala merita pregatita in aceasta perioada a anului. Citeste ingredientele si metoda de preparare care iti asigura succesul in bucatarie!

Timp de pregatire: 20 de minute

Timp de gatire: o ora si 15 minute

Timp total: o ora si 35 de minute

Metoda de preparare: fierbere

Dificultatea retetei: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de miel cu leustean si ceapa verde

 

- 500 g de carne de miel;

- 2-3 legaturi de ceapa verde;

- o ceasca de orez;

- un morcov;

- o legatura de leustean;

- una sau doua cepe;

- 1 ou;

- sare de lamaie;

- sare;

- piper.

ciorba de miel cu leustean si ceapa verde

Iata cum prepari ciorba de miel cu leustean si ceapa verde

Spala carnea si taie-o in bucati, apoi pune-o la fiert. Tine la indemana o spumiera pentru a elimina impuritatile care se strang pe marginea vasului. Intre timp, pregateste si legumele, taindu-le in cubulete. Dupa ce observi ca s-a inmuiat carnea de miel, adauga si morcovul si ceapa. Pune si orezul clatit in mai multe ape, apoi adauga ceapa verde taiata grosier si lasa preparatul la fiert.

Cand ciorba de miel este aproape gata, pune oul batut amestecat cu cateva linguri de ciorba si putina sare de lamaie. Condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga deasupra leusteanul tocat marunt. Mai lasa ciorba de miel cu leustean si ceapa verde doua minute pe foc, apoi da recipientul deoparte. Poti sa servesti preparatul cu smantana si ardei iute.

Incearca si tu cea mai buna reteta de ciorba de miel cu leustean si ceapa verde. Preparatele traditionale nu dezamagesc niciodata si sunt perfecte pentru mesele festive pregatite cu ocazia sarbatorilor.

Paste fericit alaturi de cei dragi!
Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce tip de mancare te defineste?
Incepe quiz
Ce tip de mancare te defineste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.