Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Ciorba de post cu legume: un deliciu bogat in substante nutritive

Vineri, 28.11.2014
de Andreea Gluh
Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Ciorba de post cu legume: un deliciu bogat in substante nutritive

Caracteristici

Perioada postului impune renuntarea la consumul de carne, asa ca poti profita de acest lucru nu numai pentru a respecta traditia, ci si pentru a beneficia de o detoxifiere benefica organismului. Astazi, iti propunem sa incerci una dintre cele mai gustoase si hranitoare ciorbe de post cu legume.

Iata cum se prepara acest fel de mancare care te va face sa iti iei gandul rapid de la carne!

Cea mai buna ciorba de post cu legume

Timp de pregatire: 45 minute
Timp de gatire: 1 ora si 20 de minute
Timp total: 2 ore si 5 minute
Metoda de preparare: fierbere
Dificultatea retetei: scazuta

Ingredientele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- 500 gr de ciuperci, taiate in bucati de jumatate de cm;

- o ceapa mare, tocata;

- 10 sfecle mici, curatate si taiate cubulete;

- 2 morcovi curatati si taiati rondele;

- 1 pastarnac curatat si taiat rondele;

- o telina mica, tocata cubulete;

- o jumatate de kilogram de cartofi curatati si taiati cubulete;

- o jumatate de varza mica, curatata si tocata marunt;

- 3 catei de usturoi zdrobiti;

- marar proaspat, tocat marunt, sau patrunjel, in functie de preferinte;

- sare si piper dupa gust;

- 3 linguri de pasta de tomate;

- 2 linguri de ulei.

Modalitatea de preparare a acestei ciorbe de post cu legume este urmatoarea:

Intr-o tigaie, pune uleiul, iar cand acesta s-a incins, caleste ciupercile si ceapa pana cand isi schimba culoarea. Transfera amestecul obtinut intr-o oala si adauga sfecla, morcovii, pstarnacul, telina si doi litri de apa. Lasa totul la fiert, pana cand da in clocot. Apoi, adauga si cartofii, varza si usturoiul, iar cand acestea din urma si-au schimbat consistenta devenind mai fragede, pune pasta de tomate pe care ai diluat-o, in prealabil, in 100 ml de apa. Mai lasa ciorba pe foc timp de doua-trei minute, pentru a da din nou in clocot, apoi micsoreaza flacara pentru ca preparatul sa fiarba la foc mic vreme de inca cinci minute. Acum poti spune, in sfarsit, ca ciorba este gata, asa ca opreste focul si presara pe deasupra ei mararul proaspat tocat sau patrunjelul. 

Iata si un sfat! Membrii familiei care nu tin post pot adauga in ciorba putina smantana sau o lingura-doua de otet de mere.

Pofta buna!

Una dintre cele mai bune ciorbe de post, cea de legume, este plina de vitamine, dar si de proteine, acestea din urma datorandu-se ciupercilor din compozitie. Preparand-o in aceasta perioada, nu numai ca nu vei simti lipsa carnii, dar vei avea parte si de aportul de nutrimente necesare bunei functionari a organismului pe timp de iarna.

Sursa: foodnetwork.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!