Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci șuberek ca în Dobrogea

Cum faci șuberek ca în Dobrogea

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Cum faci șuberek ca în Dobrogea

Caracteristici

Bunătățile cu specific turcesc sunt printre preferatele românilor, care sunt mari amatori de shaorma sau kebab. În Dobrogea, o regiune care a fost expusă mai mult culturii turcești decât restul țării, mai există un preparat după care oamenii sunt înnebuniți: șuberek. Probabil că și tu ai mâncat în copilărie sau în călătoriile tale acest deliciu, iar noi te învățăm astăzi rețeta, ca să poți să îți faci din nou pofta!

 

Șuberek ca în Dobrogea

Șuberekul este un fel de aluat foarte simplu, ca lipia, care este umplut cu carne de oaie, una dintre cele mai consumate tipuri de carne la turci. Desigur, dacă nu îți place gustul, poți să o înlocuiești cu carne de vită sau de porc - preparatul va fi la fel de gustos! Șuberekul sunt un aperitiv delicios, dar se poate transforma și într-o gustare perfectă, așa că prepară mai multe porții.

Ingrediente:

  • 750 g făină;
  • apă călduță;
  • sare;
  • un kg carne de oaie;
  • 3 cepe;
  • condimente;
  • mentă;
  • ulei.

Mod de preparare:

1. Pentru a face aluatul, toarnă apă călduță peste făina cu sare, amestecând ușor până obții o cocă elastică, nu prea dură, care se întinde ușor. Aluatul nu trebuie să fie lipicios, așa că nu adăuga prea multă apă deodată. Acesta este cel mai simplu aluat de lipie pe care poți să îl faci, dar pe care îl poți aroma cu ierburi.

2. Împarte aluatul în biluțe mici, pe care ulterior le vei întinde în foi subțiri și le vei umple cu compoziția de carne. Aceasta se face foarte ușor: în carnea tocată de oaie/vită/porc se adaugă ceapa tăiată mărunt, condimentele și menta și se amestecă bine. Adaugă puțină apă caldă, ca să se întindă mai ușor.

3. Întinde bilele de aluat în foi subțiri, apoi, pe fiecare jumătate de foaie, pune umplutura de oaie, peste care vei îndoi cealaltă jumătate de aluat. Apasă pe margine cu degetele, apoi înfige furculița pe toată lungimea ei.

4. Încinge uleiul și prăjește șuberekurile până devin aurii pe ambele părți. Ele sunt bune și calde, și reci, dar se consump de regulă cu iaurt.

Iată cât se simplu e să faci șuberek ca în Dobrogea!

Află câte calorii are o shaorma în funcție de ingrediente!

Articolul urmator
Salata Mimoza: rețeta originală
Salata Mimoza: rețeta originală
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.