Rețete delicioase
Înapoi la

Cum prepari cele mai bune supe de vară

Cum prepari cele mai bune supe de vară

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Cum prepari cele mai bune supe de vară

Caracteristici

În anotimpul cald, specialiștii recomandă consumul de fructe și legume. Este indicat să avem o alimentație diversificată, iar supele pot fi reprezenta o soluție ideală în zilele toride de vară. Astfel, iată mai jos două rețete de supă de vară absolut delicioase!

Supă Tom Yum

Aceasta este un preparat specific thailandez, iute-acrișor și se prepară cu creveți.

Ingrediente:

  • un litru de supă de pui
  • 300 ml de apă
  • 6 fire de lemongrass, ușor zdrobite
  • 10 frunze proaspete de coriandru
  • 100 grame de galangal, curățat și tăiat în bucăți
  • 8 roșii, tăiate în sferturi și cu semințele îndepărtate
  • 450 grame de creveți cruzi
  • 10 frunze de limetă, tăiate julienne
  • 225 grame de ciuperci de paie, din cutie, bine scurse
  • 3 linguri de sos de pește
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 4 linguri de zeamă de limetă
  • 2 ardei iuți proapeți, tocați mărunt, fără semințe
  • o linguriță de zahăr de palmier
  • ghimbir feliat
  • Pentru servire: câteva frunze de coriandru proaspete, zeamă de lime.

Metoda de preparare:

  1. Se decortichează creveții, se curăță de vinișoare, se spală cu atenție și se scurg.
  2. Într-o oală se adaugă zeama de pui și se dă în clocot, după care se adaugă lemongrassul, ghimbirul, galangalul și jumătate din limeta kafru. Se fierb la foc mic timp de 5-6 minute, până ce supa devine aromată.
  3. Ulterior, se adaugă ciupercile și creveții și se lasă la fiert până când aceștia devin portocalii.
  4. Imediat după ce creveții se fierb, se adaugă sosul de pește, sucul de la limetă, ceapa verde, coriandrul, ardeii iuți și restul de limetă kafru.
  5. După gust, se adaugă zahăr și ardei iute. Supa trebuie să fie sărată, iute și acrișoară. Se presară frunzele proaspete de coriandru și se servește. Supa se poate consuma și a doua zi, dacă este păstrată la frigider într-un recipient acoperit.

Supă de broccoli

Această rețetă se prepară incredibil de rapid, este sănătoasă, are un gust delicios și poate fi consumată și de persoanele care doresc să slăbească.

Ingrediente:

  • două linguri de ulei de măsline
  • o jumătate de ceapă tocată
  • sare si piper după gust
  • o jumătate de țelină
  • doi cartofi curățați și tăiați în cuburi
  • un broccoli mare
  • 250 ml de supa de pui

Pentru servit: smântână.

Mod de preparare:

  1. Se încălzește într-o oală uleiul de măsline la temperatură medie. Apoi se adăugă ceapa și sarea și se lasă la călit aproximativ 10 minute.
  2. Adaugă țelina, piperul și mai lasă amestecul pe foc încă 5 minute.
  3. Pune în același recipient supa de pui, cartofii și încă o jumătate de linguriță de sare, apoi lasă pe foc la temperatură mare, până când începe să fiarbă, aproximativ 15 minute.
  4. Adaugă broccoli, acoperă și lasă la fiert încă 5 minute.
  5. Toarnă ingredientele în blender și mixeaxă până obții o supă cremă. La final, adaugă o linguriță de smântănă.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.