Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se fac cele mai gustoase ouă jumări

Cum se fac cele mai gustoase ouă jumări

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Timp de gătire:
5-10 minute
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Cum se fac cele mai gustoase ouă jumări

Caracteristici

De la papară, scrambled eggs sau scrob (varianta moldovenească), ouăle jumări sunt delicioase și pot constitui un mic dejun complet și rapid. Rețetele variază în funcție de intepretarea fiecărui bucătar, însă cea mai simplă variantă este cea compusă din lactate, roșii și busuioc. Aceste ouă se pregătesc extrem de ușor, iar odată ce le vei face, le vei adopta în ritualul micului dejun pe termen lung. Busuiocul proaspăt oferă o savoare mediteraneeană, roșiile au un gust acrișor și dau o textură cremoasă preparatului, iar brânza este un bonus savuros.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cele mai gustoase ouă jumări

- 2 ouă;
- 5 roșii cherry;
- o lingură de ulei de măsline;
- sare; 
- piper;
- 30 grame brânză proaspătă/cottage/ cașcaval;
- 5 frunze de busuioc proaspăt, tăiat julliene;
- 2 felii de pâine toast.

Află și cum poți prepara ușor un mic dejun: Ouă Benedict

Mod de preparare

  1. Adaugă în tigaie o lingură de ulei de măsline și lasă roșiile tăiate cubulețe să se rumenească. 
  2. Bate ouăle într-un recipient și pune busuiocul, sarea și piperul (după gust).
  3. Pune feliile de pâine la prăjit.
  4. Atunci când roșiile s-au înmuiat, pune-le într-o parte a tigăii și adaugă peste ele brânza, pentru a avea timp să se topească.
  5. În cealaltă parte a tigării, toarnă ouăle și amestecă-le constant cu o spatulă. Învârte-le timp de 2-3 minute, până când se omogenizează și nu mai sunt părți negătite.
  6. La final, amestecă oăle cu roșiile și brânza.

Vezi și: Mic dejun englezesc tradițional, rețeta lui Jamie Oliver

În unele rețele, se recomandă folosirea unui singur tip de brânză, însă poți fi inventivă și să folosești mai multe tipuri (cașcaval, telemea, cottage, emmental etc.). De asemenea, pâinea pe care o folosești trebuie să fie una mai densă și mai consistentă. Poftă bună!

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.