Rețete delicioase
Înapoi la

Cum tai ceapa Julien corect

Cum tai ceapa Julien corect

Viorica Ghinea, redactor

Ceapa este un ingredient de baza in bucatarie, iar taiatul ei se numara printre cele mai populare activitati culinare. Poate ca pare un lucru simplu la prima vedere, insa este una dintre probele de baza pe care trebuie sa le treaca un bucatar la inceput de drum. Invata de la bucatarul-sef Jacob Burton cum sa tai corect ceapa Julien, solzisori sau fideluta (depinde cum preferi sa o numesti) si de ce tehnica este bine sa tii cont ca sa nu te tai la degete.

ceapa

Iata cum se taie corect ceapa Julien!

Lui Jacob Burton ii place sa impartaseasca doritorilor tot felul de trucuri din bucatarie, pentru ca nu a uitat niciodata de unde a plecat, astfel ca exista o multime de videoclipuri cu el pe site-ul youtube si, in plus, posteaza tot felul de secrete din bucatarie pe un site care poate fi numit „o mica scoala de bucatarie". Astazi a venit timpul sa inveti cum sa tai corect ceapa Julien.

Inainte de a incepe sa tai ceapa Julien, asigura-te ca ai tot ce iti trebuie langa tine. Este indicat sa tai aceasta leguma pe un tocator de lemn si sa folosesti un cutit curat, ascutit, care sa fie usor de utilizat si sa aiba lama lata. In plus, ar trebui sa fie mai lung decat ceapa.

 

Pune ceapa pe tocator, indeparteaza-i capetele, tai-o in jumatate si curata-i foile. Ia una dintre jumatati si plaseaz-o cu taietura in jos. Ai grija la modul in care tii ceapa cu degetele, altfel te poti taia cu usurinta. Tine-le usor orientate spre interior si muta-le pe masura ce inaintezi sa tai. Singurul care ramane in acelasi loc fiind degetul mare, care fixeaza leguma. Indreapta cutitul la 45 de grade si taie ceapa in fasii subtiri, apoi intoarce leguma si tine cutitul indreptat la 90 de grade, respectand aceeasi miscare a degetelor. Fa acelasi lucru si cu cealalta jumatate de ceapa. Nu este nimic in neregula daca nu reusesti sa tai ceapa Julien repede din primele incercari. Din contra, chiar este recomandat sa inveti intai sa controlezi miscarile si apoi sa treci la un ritm mai rapid.

Nu este greu sa tai ceapa Julien, insa trebuie sa acorzi atentie catorva detalii, iar cu timpul iti va fi mult mai usor. Cu ajutorul acestui videoclip nu vei invata doar sa te descurci mai bine in bucatarie, ci si sa scurtezi timpul pe care il dedicai, de obicei, taiatului cepei.
Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Cum te vad prietenii tai?
Incepe quiz
Cum te vad prietenii tai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (16)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.