Rețete delicioase
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

10 prajituri de Paste pentru o masa festiva perfecta

Luni, 23.11.2020

Probabil ca ai inceput deja sa iti gandesti meniul pentru masa de Paste, iar cum dulciurile sunt un fel important la orice festin, te invitam sa incerci urmatoarele retete de Paste care se topesc in gura: prajituri de-a dreptul magnifice!

Prajituri de paste: retete delicioase de la Jamila

Jamila Cuisine a devenit, pe buna dreptate, un etalon gastronomic. Atat de mult ne plac retetele sale, ca pe unele le-am invatat pe dinafara. Descopera in randurile de mai jos doua retete de Paste direct din bucataria indragitei maestre culinare: prajituri care ne merg direct la suflet!

Pasca fara aluat de Paste

Prima dintre aceste retete de Paste care vor deveni traditie in bucataria ta este o pasca fara aluat. E un preparat minunat daca esti incepatoare in bucatarie sau daca nu ai prea mult timp la dispozitie. Prajitura este gata intr-o ora si un pic, un alt motiv sa optezi pentru ea!

Iata mai jos reteta video a acestei minuni culinare!

Daca bucataria nu mai are niciun secret pentru tine si adori sa iti incerci mana cu preparate delicioase, atunci mai avem inca o propunere de retete de Paste de la Jamila Cuisine!

Pasca cu ciocolata si branza

Cu umplutura de branza, stafide si vanilie si asociind un preparat traditional cu minunata ciocolata, aceasta reteta de Paste este inedita, dar atat de buna. Iti garantam ca oaspetii tai iti vor cere imediat reteta.

Vezi cum sa obtii preparatul din filmuletul de mai jos!

Retete de prajituri de Paste cu poza

Adevarul e ca unul dintre criteriile cele mai importante pe care le luam in considerare atunci cand preparam retetele sunt pozele. O imagine spune cat o mie de cuvinte si ne ajuta sa ne dam seama instant daca ne dorim sau nu acel preparat pe masa noastra. Vezi mai jos retetele de Paste insotite de imaginile reprezentative!

Pasca cu branza

Desigur ca primul preparat din lista noastra de prajituri pentru Paste este cel care nu trebuie sa lipseasca de pe masa nimanui cu ocazia acestei sarbatori. Acest desert, ca si cozonacul, se mananca alaturi de oua pentru a sarbatori miracolul Invierii. Dupa o lunga perioada de post, deliciul acesta cu branza si stafide ti se va topi in gura si iti va fi foarte greu sa te opresti din mancat. Dar dupa atata abtinere, ai si tu voie sa faci un mic exces, nu? Descopera reteta de pasca cu branza AICI!

Prajitura Alba ca Zapada

Alba ca Zapada este o prajitura pufoasa care ar putea sa isi faca loc cu usurinta printre deserturile tale preferate, pentru ca le are pe toate: gust incredibil, ingrediente nepretentioase si nu este deloc grea, fiind perfecta dupa toate preparatele consistente de la masa imbelsugata de Paste. Iata reteta AICI

prajitura cu cocos pe fundal negru cu crema frosting alba si blat alb

Cozonac cu nuca

Cozonacul este alt preparat traditional cu care romanii se delecteaza de Paste. Este pacat sa il cumperi din comert si sa risti sa nu fie bun, mai ales cand reteta nu este deloc dificila. Daca mai stii si cateva trucuri care sa iti garanteze faptul ca preparatul va iesi pufos, poti sa stai cu inima impacata ca vei pune pe masa numai bunatati de nota 10. Reteta pentru cozonac cu nuca o gasesti AICI

felie de cozonac taiata umplut cu ciocolata si stafide

Retete de prajituri de Paste: curcubeu pe cerul gurii

Continuam seria de retete de Paste cu prajituri pe care papilele tale gustative nu le vor uita prea curand si la care vor dori sa se reintoarca mereu. Iata ce iti recomandam!

Rulada cu cocos si fistic

Ruladele ca desert sunt absolut delicioase si irezistibile, in special daca reusesti sa le faci foarte pufoase si cu o aroma speciala. De aceea, am ales pentru tine varianta de rulada cu cocos si fistic, o combinatie care incanta papilele gustative. Sa nu mai vorbim despre aspectul acestei prajituri, care este de nota 10. Iata reteta AICI .

rulada cu fistic pe vesela alba servita pe fata de masa albastra cu cana de ceai alaturi

Buturugi de ciocolata

Preparatele cu ciocolata sunt intotdeauna o varianta ideala de desert, indiferent de ocazie. De Paste cu atat mai mult este valabila aceasta idee, avand in vedere ca dulciurile traditionale nu contin prea multa cacao (si, in fond, niciodata nu e destula, nu?). Te invitam sa pui pe masa de Paste aceste buturugi de ciocolata pufoase si usor de facut. 

desert frantuzesc buturuga de ciocolata ornata cu stelute de ciocolata pe un platou de lemn cu stelute

Briose de Paste

Originalitatea este intotdeauna un atu si pe plan culinar, chiar daca trebuie sa pui la punct meniul unei mese festive traditionale. Ai mai incercat pana acum sa faci briose de Paste? Ele pot inlocui chiar si clasicul cozonac daca nu tii cu strictete sa respecti traditia intru totul si vrei sa iesi putin din monotonie. Descopera reteta delicioasa AICI

briose de paste cu crema colorata ornate cu oua de paste dulciuri

Prajitura Noaptea de Paste

Considerata o replica savuroasa a prajiturii Regina Maria, prajitura Noaptea de Paste este un deliciu cu doua tipuri de blat si crema de ciocolata. Iata mai jos de ce ai nevoie pentru aceasta reteta de Paste care te va innebuni!

Ingrediente:

Pentru blatul cu vanilie:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • un varf de lingurita de praf de copt
  • esenta de vanilie

Pentru blatul cu nuca:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 5 linguri de pesmet de biscuiti
  • 2 picaturi de esenta de migdale

Pentru crema:

  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de amidon
  • 400 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 200 g unt

Modalitate de preparare

  1. Incepe prin a bate albusurile spuma, adaugand si un praf de sare.
  2. Continua prin a adauga zaharul, pe care il vei amesteca pana ce rezulta o spuma densa, lucioasa, care deja iti face pofta. 
  3. Separat, freaca galbenusurile cu ulei si esenta de vanilie.
  4. Toarna galbenusurile peste preparatul original.
  5. Nu mai ramane decat sa incorporezi faina si praful de copt, folosindu-te de o spatula cu care sa amesteci usor.
  6. Tapeteaza cu foaie de copt o tava.
  7. Toarna compozitia in tava si pune la cuptor, la foc mediu, pentru circa 20 de minute.
  8. Scoate blatul si lasa-l la racit cat timp te ocupi de restul acestei retete de Paste.
  9. Urmeaza sa realizezi blatul cu nuca. Procedeaza la fel ca in cazul blatului de vanilie, pana ce obtii spuma densa si lucioasa.
  10. Adauga acum esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul. 
  11. Pune compozitia in tava tapetata si de data aceasta coace timp de 25 de minute la foc mediu.
  12. Lasa la racit si acum ocupa-te de crema yummy de ciocolata.
  13. Incepe prin a amesteca bine galbenusurile, zaharul si amidonul. 
  14. Toarna apoi laptele, dar putin cate putin, ca nu cumva sa se formeze cocoloase.
  15. La foc mic, continua sa amesteci cu un tel pana ce obtii o compozitie asemanatoare budincii.
  16. Adauga in acest preparat cald ciocolata rupta in bucatele si untul-cubulete.
  17. Amesteca din nou pana ce obtii un preparat omogen si lasa-l sa se raceasca.
  18. Ca sa asamblezi prajitura, asterne jumatate din cantitatea de crema peste blatul de vanilie, adauga blatul de nuca si acopera cu cealalta parte din crema.
  19. Pune la frigider cateva ore si bucura-te de sarbatori fericite in compania acestei prajituri minunate.

Poti decora cu glazura de ciocolata sau cu ce te mai pofteste inima!

prajitura cu trei tipuri de crema ornata cu decoratiune din ciocolata si cu blat de biscuite

Prajituri deosebite de sarbatori

Continuam selectia noastra de retete de Paste cu cateva prajituri cu totul si cu totul speciale! Iata ce iti recomandam!

Fursecuri de ciocolata in forma de iepurasi

Fursecurile sunt un preparat dulce usor dupa o masa imbelsugata si merg perfect la cafea, asa ca ar trebui sa faci si un astfel de desert. Si pentru ca nu poti sa alegi o forma oarecare, fiind vorba de o sarbatoare asa importanta, poti merge pe varianta fursecurilor de ciocolata in forma de iepurasi. Aceste animalute simpatice sunt un simbol clasic al Pastelui si deserturile tematice intotdeauna au mai mult succes decat cele obisnuite. Descopera reteta AICI

fursecuri de paste colorate in forma de iepurasi, pui de gaina, oua sau morcovi

Ai de unde alege retetele de prajituri de Paste, asa ca, pe langa preparatele traditionale, incearca si ceva nou, care sa ii surprinda pe invitati. Noua aceste retete de Paste ne-au uns inima si abia asteptam sa aflam daca le-ai adaugat si tu in meniul tau de sarbatori. 

Sursa reteta Noaptea de Paste: Culinar.ro 

Surse foto: iStock, Wikipedia RO,

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate
    1. 15 greșeli pe care le facem cu toții când gătim ouă (250 vizite)
    1. 15 greșeli pe care le facem cu toții când gătim ouă (0 comentarii)

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!