Rețete delicioase Înapoi la

A revenit la modă: cum să prepari desertul bunicii

Luni, 11.09.2017
de Mihaela Onofrei
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
A revenit la modă: cum să prepari desertul bunicii

Caracteristici

Atunci când ne gândim la bunica, primele lucruri care ne vin în minte sunt, fără doar și poate, preparatele delicioase pe care ea ni le făcea atunci când eram mici. Fie că este vorba de clătitele cu gemul nostru preferat, de biscuiții cu unt care ni se topeau în gură sau de cozonacii pufoși cu care ne delectam de Crăciun, toate aceste deserturi ne fac să ne simțim mai aproape de una dintre cele mai dragi ființe din universul nostru.

Fiecare familie are propriul desert, în jurul căruia toți se adună de sărbători, dar și la evenimente importante. Deși orice desert poate fi numit „desertul bunicii”, doar unul și-a câștigat oficial această denumire. De ce? Pentru că este ușor de preparat, ingredientele folosite sunt simple, iar rezultatul final este nemaipomenit! Ești deja curioasă despre ce este vorba? Află mai jos cum se prepară prăjitura cu unt de arahide – desertul bunicii!

Ingrediente pentru aluat:

- o jumătate de ceașcă de unt de arahide;

- 6 lingurițe de unt solid;

- 2 cești de făină;

- 1 ceșcuță și jumătate de zahăr;

- o jumătate de ceașcă de sana (cu 2-3% grăsime) sau iaurt de băut;

- un sfert de cană de piure de mere;

- 2 ouă mari, bătute ușor;

- 1 linguriță de praf de copt;

- 1 linguriță de extract de vanilie;

- o jumătate de linguriță de sare;

- un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Ingrediente pentru glazură:

- un sfert de ceașcă de unt solid;

- un sfert de ceașcă de unt de arahide;

- 2 lingurițe de lapte degresat;

- 1 linguriță de extract de vanilie;

- 1-2 ceșcuțe de zahăr, după gust.

Mod de preparare cocă:

  1. Într-o tigaie adâncă, pune untul de arahide, untul normal și apa. Atunci când acestea încep să fiarbă, ia tigaie de pe foc.
  2. Peste acest amestec cerne făina, adaugă zahărul, sana (sau iaurtul), piureul de mere, ouăle, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, vanilia și sarea. Amestecă bine, până când aluatul se omogenizează.
  3. Răstoarnă amestecul într-o formă de copt de mărime medie, tapetată cu făină sau cu hârtie de copt. Stratul de aluat, atunci când se află în forma de copt, nu trebuie să depășească 5 centimetri. Dacă aluatul este gros, prăjitura va rămâne crudă.
  4. Coace prăjitura la aproximativ 190 de grade Celsius pentru 15-20 de minute, până când aceasta capătă o crustă aurie-maronie, iar testul scobitorii iese pozitiv. Lasă desertul bunicii la răcit timp de 20 de minute.

Mod de preparare glazură:

  1. Într-o tigaie mică, topește untul normal și untul de arahide la o temperatură moderată.
  2. Adaugă laptele. Atunci când totul începe să fiarbă, ia tigaia de pe foc.
  3. Adaugă treptat zahărul și vanilia până obții o pastă moale. Toarnă glazura peste blatul cald.

Atenție! Prăjitura poate fi servită doar atunci când se răcește complet. Dacă mai rămân bucățele de prăjitură, acestea pot fi depozitate la frigider și mâncate în maximum 2-3 zile.

Dacă îți plac deserturile tradiționale, care îți aduc aminte de copilărie, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de orez cu căpșune, dar și tortul Pădurea Neagră.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!