Rețete delicioase
Înapoi la

Asa prepari prajitura cuburi de lapte, un desert bun de te lingi pe degete!

Asa prepari prajitura cuburi de lapte, un desert bun de te lingi pe degete!

Redactor Alexa Galgau

Printre nenumaratele minunatii de cofetarie cu care ne putem delecta, cele pe baza de lapte si cacao ocupa un loc special in sufletul nostru, pentru ca ne transpun inapoi in copilarie sub o forma sau alta. Aceasta prajitura delicioasa este visul oricarei iubitoare de dulciuri, asa ca merita sa te rasfeti cu ea din cand in cand, mai ales ca nu e nici foarte greu de facut.

Iata cum sa prepari prajitura cuburi de lapte, cu care ii vei da gata pe apropiati!

Prajitura cuburi de lapte

Ingrediente pentru foile de pandispan (4):

- 8 oua;

- 8 linguri de zahar;

- 8 linguri de faina;

- 2 lingurite de praf de copt;

- 6 linguri de pudra de cacao;

- 8 linguri de apa calda. 

Ingrediente pentru crema de lapte:

- 1,2 l de lapte;

- 140 g de amidon de porumb;

- 5 linguri de zahar;

- 150 g de ciocolata alba;

- 350 g de margarina;

- 200 g de zahar pudra. 

Ingrediente pentru topping:

- 250 g de ciocolata cu lapte;

- 6 linguri cu lapte;

- 5 linguri de zahar;

- 200 g de margarina. 

Mod de preparare:

1. Pentru a face foile de pandispan, da prin sita pudra de cacao, faina si praful de copt, amesteca-le bine, apoi adauga-le peste ouale batute cu zaharul (amestecul trebuie sa fie deschis la culoare si pufos). Adauga apa si omogenizeaza aluatul. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si imparte aluatul in 4. Fiecare foaie trebuie coapta intr-o tava de 20x20 cm, pana trece testul cu scobitoarea (atunci cand infigi scobitoarea in blat, ea trebuie sa iasa curata, fara urme de aluat). La sfarsit vei avea 4 foi de pandispan cu cacao pe care trebuie sa le lasi la racit. In acest timp ocupa-te de crema. 

2. Crema de lapte se face foarte simplu. Mai intai, amesteca 200 ml de lapte cu amidonul si zaharul. Toarna restul de lapte intr-o oala, adauga ciocolata alba si lasa-le pe foc mediu pana incepe laptele sa fiarba. Redu focul la intensitate minima, adauga treptat mixul cu lapte si amidon, amestecand incontinuu. Lasa crema pe foc sa se ingroase, pana ajunge la consistenta unei budinci. Ia-o de pe foc si las-o la racit, iar intre timp bate zaharul pudra cu margarina si adauga acest mix la crema de lapte, amestecand foarte bine, pana se incorporeaza complet. 

3. Pentru a face toppingul, pune toate ingredientele la incalzit la bain-marie, ca sa nu se lipeasca de vas. Amesteca incontinuu pana se omogenizeaza si obtii o crema fina. Las-o la racit.

4. Acum urmeaza partea cea mai distractiva: asamblarea prajiturii cuburi de lapte. Ia prima foaie de pandispan, toarna peste ea un sfert din crema de lapte, apoi un sfert din topping, niveland bine cremele. Continua astfel pana termini ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie din toppingul de ciocolata. Poti decora prajitura cu bombonele sau cu alune ori nuci zdrobite. 

Prajitura cuburi de lapte este foarte usor de facut, iar gustul iti va aduce aminte de copilarie! Prepara acest desert cand ai invitati si cu siguranta vei primi numai bile albe de la ei! 

Iata alte doua prajituri minunate pe care trebuie sa le incerci: deliciosul diplomat si prajitura Alba ca Zapada!

Sursa reteta: palachinkablog.com

Articolul urmator
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Cele mai bune rețete de chiftele de post cu cartofi și morcovi
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.