Rețete delicioase Înapoi la

Cea mai buna pizza pe care o sa o mananci vara aceasta: pizza din fructe

Marţi, 09.06.2015
de Alexa Galgau

Cantitatea de pizza mancata este direct proportionala cu masura la haine - acesta este un fapt dovedit si adesea descurajant pentru pofticioasele care vor sa slabeasca sau sa se mentina in forma. Ce ai spune, insa, daca ti-am dezvalui ca exista o pizza care poate fi savurata cu mai putine restrictii? Unde mai pui ca este si foarte racoritoare, fiind perfecta pentru sezonul estival? Este vorba despre pizza cu fructe, a carei reteta o poti afla din randurile de mai jos!

O pizza altfel: pizza cu fructe

Daca te-ai saturat sa consumi salata de fructe ca desert de sezon si ai vrea sa schimbi ceva, iti recomandam sa incerci o pizza cu fructe, facuta dintr-un blat fraged si gustos, un strat de crema de branza usoara si un topping din fructele tale preferate, la alegere. Nu suna delicios?

Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute

Timp de gatire: 20 de minute

Numar de portii: 10-12

Ingrediente pentru blat:

- 115 g de unt nesarat, la temperatura camerei;

- 150 g de zahar granulat;

- 1 ou mare, la temperatura camerei;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- 190 g de faina alba trecuta prin sita;

- 1/4 lingurita de sare;

- 1 lingurita de praf de copt;

- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu;

- 1 lingurita si jumatate de amidon de porumb.

Ingrediente pentru topping:

- 224 gde crema de branza (poti opta pentru varianta light daca vrei un desert mai dietetic), la temperatura camerei;

- 60 g de unt nesarat, la temperatura camerei;

- 240 g de zahar pudra;

- 2 linguri de frisca lichida sau lapte;

- 1 lingurita de esenta de vanilie;

- felii de fructe la alegere (capsuni, kiwi, portocale, ananas etc).

Mod de preparare: 

1. Pune untul intr-un vas mediu si foloseste un mixer pentru a-l amesteca si a-l face cremos (circa 1 minut la viteza medie). Dupa ce obtii o crema fina, adauga si zaharul si continua sa mixezi pe viteza medie pana cand compozitia devine pufoasa si deschisa la culoare. Nu uita sa dai cu mixerul si pe peretii vasului sau sa folosesti o lingura pentru a nu risipi crema.  

2. Intr-un alt vas, amesteca faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si amidonul de porumb. Folosind in continuare mixerul, dar de data aceasta pe viteza mica, adauga ingredientele uscate la crema, dar nu deodata, ci in trei serii. Odata ce ai imbinat ingredientele complet, pune aluatul intr-o folie de plastic si pune-l la frigider pentru cel putin o jumatate de ora (cu cat il lasi mai mult, cu atat va fi mai fraged).           

3. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si unge o tava de pizza cu putin ulei sau cu unt. Ia aluatul din frigider si preseaza-l in forma de pizza, apoi lasa-l la cuptor circa 18-20 de minute, pana cand observi ca a capatat o tenta aurie si are marginea rumenita. Daca lasi blatul mai mult la cuptor, va deveni prea crocant, asa ca fii atenta in aceasta etapa. Inainte de a pune toppingul, trebuie ca blatul sa se raceasca complet. 

4. Cat se raceste blatul, te vei ocupa de crema de branza pe care o vei folosi ca frosting. Intr-un vas mediu, bate crema de branza si untul pana obtii o crema fina (circa 2 minute). Adauga zaharul pudra si o lingura de frisca lichida ori de lapte, apoi mai bate crema inca 2 minute. Adauga esenta de vanilie si inca o lingura de frisca ori de lapte, daca mai este nevoie. Crema nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici prea subtire. Mixeaz-o inca un minut, apoi intinde-o cu un cutit sau o lingura pe suprafata blatului.

5. Ocupa-te de toppingul pizzei cu fructe, prin asezarea feliilor de fructe in cercuri concentrice.

Pont: daca faci pizza cu o zi inainte de a o servi, gusturile se vor intrepatrunde, iar blatul va deveni si mai fraged!

Pofta buna!

O pizza cu fructe este un desert inedit, care atrage imediat exclamatiile de admiratie ale celorlalti datorita aspectului unic si apetisant. Despre gust ce sa mai spunem? Aceasta pizza imbina cele mai fresh arome de sezon si iti satisface pofta de dulce fara a fi un pericol foarte mare pentru silueta, atata timp cat te multumesti cu o felie.

Afla si o reteta inedita, perfecta pentru a te racori in zilele caniculare de vara: salata de fructe cu sos de ghimbir si lime!

Sursa reteta: sallysbakingaddiction.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!