Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna prajitura de Craciun cu lichior de oua

Cea mai buna prajitura de Craciun cu lichior de oua

Andreea Gluh, redactor

Se apropie Craciunul cu traditionala masa imbelsugata, asa ca trebuie sa te pregatesti din timp cu diverse preparate. Cand vine vorba de dulciuri, cozonacii sunt regii neincoronati ai festinului, insa, pentru a te bucura cu adevarat de ei, fara a te plictisi mancand acelasi fel de prajitura vreme de trei zile, este indicat sa prepari cel putin inca una. Noi ne-am gandit sa iti propunem sa pregatesti cea mai buna prajitura de Craciun cu lichior de oua. Suna tentant, nu-i asa?

Haide sa vedem, in cele ce urmeaza, ce trebuie sa faci pentru a obtine acest desert delicios!

Cea mai buna prajitura pe care o poti pregati de Craciun

Timp de pregatire: 40 minute
Timp de gatire: 35 de minute
Timp de asteptare: 1 ore
Metoda de preparare: la cuptor
Dificultatea retetei: medie

Pentru aceasta prajitura, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 120 gr de unt la temperatura camerei;

- 300 de zahar;

- 3 oua;

- o lingurita de esenta de vanilie;

- un sfert de lingurita de coaja de lamaie rasa;

- 480 gr de faina;

- 2 lingurite de praf de copt;

- o lingurita de sare;

- 240 ml de lichior de oua, a carui reteta o poti afla de aici;

- 2 linguri de bourbon.

Pentru glazura, trebuie sa ai la indemana:

- 60 gr de faina;

- un sfert de lingurita de sare;

- 360 ml de lichior de oua;

- 240 gr de unt la temperatura camerei;

- 360 gr de zahar;

- o lingurita si jumatate de esenta de vanilie;

- un sfert de lingurita de esenta de rom;

- un varf de cutit de coaja de lamaie rasa;

- 120 gr de nuci tocate marunt.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:


Mai intai, preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu putin unt, apoi tapeteaza cu faina doua tavi rotunde cu diametrul de 22 cm. In continuare, intr-un bol, mixeaza 120 gr de unt cu 300 gr de zahar, pana cand obtii o compozitie usoara si spumoasa. Adauga ouale, pe rand, avand grija ca fiecare dintre ele sa se amestece omogen in compozitia initiala inainte de a-l adauga pe urmatorul. Apoi, pune si o lingurita de esenta de vanilie si un sfert de lingurita de coaja rasa de lamaie, pentru a aroma mixul. 

Intr-un alt vas, pune 480 gr de faina, praful de copt si o lingurita de sare. Adauga amestecul acestor ingrediente uscate in mixul pregatit mai devreme, alternand, din cand in cand, cu lichior de oua. La final, pune si bourbonul, amesteca bine si imparte aluatul obtinut in parti egale, pentru a-l pune in cele doua tavi pregatite la inceput.

Coace aluatul din cele doua tavi vreme de 30-35 minute la temperatura de 175 de grade Celsius. Din cand in cand, poti testa cu o scobitoare daca bucatile de blat sunt gata. Infige-o in mijloc si daca nu se lipeste coca de ea, inseamna ca poti scoate tavile din cuptor. Lasa-le la racit cel putin o ora, inainte de a le scoate din tavi.

Pentru glazura, amesteca intr-o tigaie 60 gr de faina cu un sfert de lingurita de sare. Treptat, pune si 360 ml de lichior de oua, amestecand incet, pentru a obtine un mix omogen. Lasa totul sa fiarba la foc mediu, pana cand amestecul se ingroasa. Atunci, da tigaia deoparte si lasa totul la racit, la temperatura camerei.

Intr-un bol, mixeaza 240 gr de unt cu 360 gr de zahar, pana cand obtii un amestecat aerat. Adauga, apoi, mixul preparat anterior, pe care l-ai lasat la racit, o lingurita si jumatate de esenta de vanilie, un sfert de lingurita de esenta de rom si un varf de cutit de coaja rasa de lamaie. Foloseste mixerul la o viteza superioara, pentru ca glazura obtinuta sa fie spumoasa.

Odata ce ai terminat de preparat glazura, este timpul sa o folosesti pentru a decora blaturile pe care le-ai scos mai devreme din cuptor. Asadar, cu ajutorul unei palete, imbraca aluatul copt cu glazura si apoi presara nucile taiate marunt.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca prajitura se pastreaza la frigider pana la momentul servirii.

Pofta buna! 

Acum ca ai aflat cum se prepara cea mai buna prajitura de Craciun cu lichior de oua, descopera aici si reteta pentru cupcakes cu crema tiramisu, un alt desert delicios, care merita incercat!

Sursa: allrecipes.com

Articolul urmator
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Sos de gogoșari pentru friptură: cea mai gustoasă rețetă
Ce aroma de lichior esti?
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.