Rețete delicioase
Înapoi la

Cea mai buna reteta de nuci caramelizate

Cea mai buna reteta de nuci caramelizate

Redactor Alexa Galgau

Nucile nu ar trebui sa lipseasca din regimul tau alimentar, pentru ca sunt pline de grasimi sanatoase, hranitoare pentru creier si pentru sistemul cardiovascular. Pentru a beneficia la maxim de proprietatile acestor fructe oleaginoase, cel mai bine este sa le consumi ca atare, fara alte adaosuri. Din cand in cand insa, meriti sa te rasfeti si cu un desert minunat pe baza de nuci, altfel ce farmec mai are viata daca o traim numai cu restrictii?

Iata, asadar, cea mai buna reteta de nuci caramelizate dupa care iti lasa gura apa!

Nuci caramelizate - desertul Cleopatrei

Ceea ce face ca aceasta reteta sa fie si mai speciala, in afara de gustul incredibil, este faptul ca se spune ca a fost tradusa dintr-o serie de hireoglife, care datau inca de pe vremea frumoasei regine Cleopatra. Se pare ca acest desert era servit la petreceri si, avand in vedere cat de gustos este, nu ne este greu sa ne imaginam ca superba regina avea grija sa il serveasca si iubitilor ei. 

Timp de preparare: 15 de minute

Timp de gatire: 5 minute

Valoare nutritionala: 130 calorii/portie (2 jumatati de nuca)

Numar de portii: 15

 

Ingrediente: 

- 50 g faina de migdale;

- 50 g zahar alb pudra;

- 50 g zahar tos;

- 30 ml esenta de portocale;

- miezul de la 15 nuci.

Mod de preparare:

1. Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si esenta de portocale pana obtii o pasta (poti sa folosesti un blender, pentru un rezultat mai omogen).

2. Pune pasta de migdale pe fiecare jumatate de nuca, cu ajutorul unei lingurite.

3. Incinge zaharul tos intr-o tigaie, pe foc mic. Amesteca incontinuu in el cu o lingura de lemn, pana se topeste si se caramelizeaza. Trebuie sa fii foarte atenta, pentru ca se poate arde intr-o clipita. Culoarea perfecta pentru zaharul caramelizat este cea a untului de arahide sau foarte putin mai inchisa, daca preferi o aroma amaruie. 

4. Toarna caramel peste jumatatile de miez de nuca, cu ajutorul unei linguri, dupa ce pui nucile pe o hartie de copt. Lasa-le la racit complet pana sa le mananci. 

Nota: reteta iese la fel de buna daca folosesti martipan cumparat din comert in loc de pasta din faina de migdale. La acesta trebuie doar sa adaugi putina esenta de portocale sau poti sa renunti la ea, daca nu te dai in vant dupa aroma.

Nucile caramelizate sunt un desert delicios si foarte simplu de preparat, care nu iti fura nici macar o jumatate de ora din zi!

Esti absolut innebunita dupa deserturile cu nuci? Atunci trebuie neaparat sa incerci fursecurile cu nuca si prajitura Karidopita, o adevarata delicatesa greceasca!

Sursa: food.com

Articolul urmator
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Biscuiți cu mascarpone: rețetă rapidă pentru un desert delicios
Care este cea mai mare calitate a ta?
Incepe quiz
Care este cea mai mare calitate a ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.