Fursecurile sunt unele dintre cele mai simple si gustoase prajituri pe care le poti prepara fara sa petreci foarte mult timp in bucatarie. Daca pana acum ti-am explicat cum se fac cele cu cocos, cele cu unt si cele cu ciocolata , este timpul sa incerci si o reteta clasica: fursecurile spritate. Cu siguranta iti aduci aminte de ele din copilarie, cand mama sau bunica ta aveau grija sa le dea forme diverse, pentru a fi mai apetisante si mai interesante.
Iata cat se simplu se prepara delicioasele fursecuri spritate!
Fursecuri spritate - un desert al copilariei
Ingredientele de care ai nevoie pentru aceste prajiturele sunt urmatoarele:
- 850 gr de faina;
- o lingura de praf de copt;
- 350 gr de unt moale;
- 250 gr de zahar;
- 1 ou;
- 2 linguri de lapte;
- o lingurita de esenta de vanilie;
- o lingurita de esenta de migdale;
- 1-2 linguri de zahar pudra.
Mod de preparare a fursecurilor spritate
- Inainte de toate, preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si tapeteaza fundul unei tavi cu o hartie pentru copt.
- Apoi, intr-un bol, combina faina si praful de copt, iar intr-un altul, mixeaza untul si zaharul pana cand obtii un amestec usor si cremos.
- Adauga peste acesta din urma si oul, esenta de vanilie si esenta de migdale, continuand sa amesteci, pentru a omogeniza totul.
- Acum este momentul sa adaugi, incetul cu incetul, peste mixul cremos amestecul de ingrediente uscate.
- Aluatul omogen obtinut trebuie pus intr-un pos cu sprit, pentru a modela fursecurile. Da-le acestora forma dorita direct in tava, pentru ca odata ce ai realizat numarul de prajiturele dorit, sa le pui la copt.
- Lasa-le la 180 de grade Celsius timp de 12 minute sau pana cand observi ca aluatul este patruns si ca la suprafata a capatat o culoare aurie.
- Apoi, poti scoate prajiturile din cuptor, pentru a le lasa la racit, dupa care le poti orna cu zahar pudra, dupa gust.
Pofta buna!
Incearca si tu aceasta reteta de fursecuri spritate, pentru a-ti aduce aminte de cele mai frumoase momente ale copilariei!