Rețete delicioase
Înapoi la

Cel mai bun desert de sezon: inghetata cu zmeura

Cel mai bun desert de sezon: inghetata cu zmeura

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Înghețare
Calorii:
200
Cel mai bun desert de sezon: inghetata cu zmeura

Caracteristici

Vara este anotimpul in care ne bucuram ca niste copii de micile placeri pe care ni le putem face in acest sezon. Una dintre ele este faptul ca putem sa mancam unul dintre deserturile preferate, inghetata. Fiind o perioada atat de bogata in fructe care mai de care mai apetisante, trebuie sa profiti de ocazie si sa incerci cateva retete de sezon.

Astazi, te invatam cum sa prepari inghetata cu zmeura, un deliciu de care nu te vei mai satura!

Inghetata este o mica placere vinovata pe care oricine ar trebui sa si-o permita pe timpul verii. De altfel, in comparatie cu alte deserturi, acesta nu are asa multe calorii, iar avantajul este ca daca mergi pe varianta inghetatei cu fructe, beneficiezi si de actiunea nutrimentelor din acestea. Inghetata cu zmeura este ideala pentru zilele caniculare, asa ca trebuie sa o incerci!

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gatire: 10 minute

Portii: 12

Ingrediente pentru inghetata cu zmeura

  • 250 g de zmeura;
  • 225 g de zahar pudra;
  • 2 oua mari, plus 4 galbenusuri;
  • 600 ml de frisca lichida;
  • cateva felii de mango pentru servire. 

inghetata in cana

Cum prepari inghetata cu zmeura 

  1. Pune zmeura si doua linguri de zahar intr-o tigaie si gateste combinatia pe foc mediu, pana cand zaharul se dizolva. Lasa sa fiarba inabusit pana se intareste compozitia, apoi trece-o printr-o bucata de tifon, pentru a scapa de seminte (daca doresti).
  2. Pune ouale, galbenusurile si restul de zahar intr-un castron. Amesteca totul cu un mixer, apoi pune castronul deasupra unui vas cu apa care sta sa dea in clocot, astfel incat acesta sa nu atinga apa, ci doar sa intre in contact cu aburul. Mai bate compozitia cu mixerul timp de 3-4 minute, pana cand devine groasa si deschisa la culoare. Ia vasul de pe sursa de caldura si continua sa bati crema pana cand se raceste.
  3. Intr-un alt vas, bate frisca lichida pana se intareste si apoi adaug-o incet la amestecul de oua si zahar, prin impaturire (miscari circulare verticale). Pune aceasta crema intr-un vas care poate fi pus la congelator.
  4. Adauga si sosul de zmeura la crema pentru inghetata si amesteca astfel incat sa se omogenizeze complet sau astfel incat sa ramana urme de sos, in functie de preferinte. Se lasa la congelator pentru cel putin 6 ore, dar cel mai indicat ar fi peste noapte. Inghetata cu zmeura sa serveste cu putina frisca si cu cateva felii de mango, pentru un plus de savoare.

Pofta buna!

Nu-i asa ca acum abia astepti sa incerci si tu inghetata de zmeura? Este usor de facut si le vei face si celor apropiati o bucurie cu acest desert de sezon!

Nu te mai saturi de acest fruct de padure delicios? Incearca si tarta pufoasa cu zmeura sau spuma de zmeura cu sos de ciocolata!

Articolul urmator
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Dulceața de smochine: cele mai bune rețete
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!
Incepe quiz
Cel mai dulce test: răspunde la 7 întrebări și îți spunem ce desert ești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.