Rețete delicioase
Înapoi la

Cum faci acasă fulgi de ciocolată albă în doar cinci minute

Cum faci acasă fulgi de ciocolată albă în doar cinci minute

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Cum faci acasă fulgi de ciocolată albă în doar cinci minute

Caracteristici

Pentru multe femei, ideea de a face fulgi de ciocolată în casă este destul de îndrăzneață, dar asta numai pentru că nu știu cât de simplu sunt de făcut. Nu ai nevoie de ustensile speciale și nici măcar de un termometru pentru dulciuri. Poți să faci cei mai buni fulgi de ciocolată albă în doar 5 minute, pe care să îi folosești apoi în diverse rețete delicioase sau să îi consumi pur și simplu ca atare, pentru că sunt absolut divini la gust.

Iată cât de simplă este rețeta pe care ti-o propunem noi!

 

Fulgi de ciocolată albă gata în 5 minute

Fulgii de ciocolată albă din comerț au un mare minus: sunt mult prea dulci si uneori au o aromă mult prea puternică de vanilie. Dacă alegi să prepari singură aceste mici delicii, poți controla ingredientele și poți ajusta gustul exact așa cum vrei tu. Când vei vedea cât de ușor se fac, nici nu îți va mai trece prin minte să îi cumperi din supermarket!

Ingrediente (pentru aproximativ 10 linguri de fulgi de ciocolată):

  • 80 g de unt de cacao (ai grijă să alegi produsul comestibil, pentru că există si produse create în scop cosmetic, care au diverse substanțe toxice în ele);
  • 35 g de zahăr pudră (poți să ajustezi cantitatea după gust);
  • o jumătate de linguriță de lapte praf sau pudră de lapte de soia;
  • o jumătate de linguriță de extract de vanilie;
  • o jumătate de linguriță de esență de portocale (această aromă poate fi înlocuită cu orice tip de esență, în funcție de gustul pe care vrei să îl aibă fulgii de ciocolată albă);
  • o linguriță rasă de pudră de ghimbir (dacă vrei ca fulgii să aibă un gust mai special, dar poți renunța la acest ingredient dacă vrei să aibă gustul clasic de ciocolată albă);
  • puțină sare.

Mod de preparare:

  1. Pune untul de cacao într-un vas termirezistent și lasă-l să se topească la microunde. Vei constata că untul de cacao se topește mult mai greu decât untul obișnuit, așa că poți de la început să setezi cronometrul cuptorului la 2 minute, apoi să mai adaugi câte un minut, până când untul de cacao este topit complet.

  2. Adaugă zahărul pudră în untul de cacao lichid și apoi laptele praf sau pudra de lapte de soia și amestecă bine, având grijă să se topească bine zahărul înainte de a adăuga restul ingredientelor.

  3. Când amestecul este gata, fă-ți un con de hârtie, taie-i vârful (astfel încât să ai o deschizătură de câțiva milimetri, în funcție de cât de mari vrei să fie fulgii), toarnă ciocolata albă înăuntru și creează fulgii pe o hârtie cerată sau o hârtie de copt.

  4. Dacă vrei să faci niște fulgi mai mari (cam de mărimea unor monede sau mai mari), folosește o tavă pentru brioșe sau forme de brioșe din silicon. În fiecare formă se pune circa o lingură de ciocolată albă, iar în total o să îți iasă circa 12 fulgi mari.

  5. Lasă fulgii de ciocolată albă la frigider până se întăresc complet, apoi ține-i într-o pungă sigilabilă sau într-un recipient cu închidere ermetică.

Fulgii de ciocolata albă pot fi folosiți pe post de decor, pot fi savurați ca atare sau pot fi adăugați în prăjituri și brioșe în loc de fulgii de ciocolată neagră, dacă vrei un gust mai „blând” și mai fin. Sau poți să îi folosești pentru a face cea mai bună ciocolată caldă!

Descoperă și cum să faci glazură de ciocolată albă!

Articolul urmator
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Rețete inedite de Crăciun. Cum să faci biscuiți fragezi cu dulce de leche ca la „America Express”
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.