Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa faci bomboane Raffaello

Cum sa faci bomboane Raffaello

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Calorii:
500
Cum sa faci bomboane Raffaello

Caracteristici

Bomboanele Raffaello de casa se fac foarte repede cu un minim de efort. Și, mai ales, sunt mult mai ieftine decat acelea din comert, Rezultatul este unul absolut senzational!

Ingrediente:

  • 100 ml apa
  • 175 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g cocos
  • 350 g lapte praf
  • esenta de vanilie/migdale/fistic
  • Optional: migdale, alune sau fistic.

Metoda de preparare:

  1. Amestecam pe foc apa cu zaharul si untul, si lasam sa fiarba cateva clocote. Adaugam nuca de cocos si lasam sa fiarba cateva minute.
  2. Se lasa sa se racoreasca 20 minute, apoi se adauga laptele praf si esenta. Se omogenizeaza bine pana se obtine o pasta buna de modelat.
  3. Se pune la rece pentru 1 ora si jumatate.
  4. Dupa racire, se fac bilute care se tavalesc prin nuca de cocos. Puteti pune in mijlocul lor migdale, alune sau fistic.
Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (91)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Mina Iacob
    20 august 2011 19:07

    bune

    khaleeji_princess
    16 august 2011 17:05

    ce coincidenta, am preparat rafaelo ieri!! dar am cumparat crema gata preparata, am adaugat o bucatica de piersica in mijloc si am rulat in cocos, as easy as saying ''fish''

    alexandra (anonim)
    16 august 2011 11:11

    Eu am facut si e foarte gretoasa, asa ca ............

    khaleeji_princess
    16 august 2011 17:05

    in crema care o preparati puteti adauga cocos ras fin sa nu fie asa ''gretoasa'' apoi se modeleaza si mai bine si are un gust yam yam

    nicko (anonim)
    12 august 2011 19:07

    nea,veche reteta.cand eram mai mica am adus-o la scoala ca era ora de gatit.era chiar mai imbunatatita,cu alune de padure sau normale...si nu a trebuit sa folosim aragazul sau altcevaoricum,interesantpoate ar trebui sa mai fac...

    Raluca Raluka
    26 august 2011 19:07

    nicko, poti sa-mi amintesti reteta fara aragaz? imi amintesc ca si noi am facut asta la scoala, dar nu mai stiu reteta... :|