Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa faci jeleuri la tine acasa

Cum sa faci jeleuri la tine acasa

Diana Solomon

Pe vremuri era destul de dificil sa prepari jeleuri la tine acasa, iar persoanele care reuseau sa faca asta cu succes aveau un motiv de mandrie. Acest lucru se datora in principal metodei anevoioase de preparare a acestui desert .
Insa, din fericire, in prezent este destul de simplu sa realizezi singura jeleuri acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi ingredientele necesare dintr-un supermarket, sa le amesteci conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi sa pui totul la frigider.

Cu siguranta ca acest desert va fi potrivit pentru petrecerile celor mici, insa nici cei mai mari nu se vor da in laturi din a gusta din jeleuri, pentru ca textura lor speciala va atrage orice gurmand. Prin urmare, iata ce trebuie sa stii pentru a prepara faimoasele homemade jellys.

Cum sa prepari jeleuri la tine acasa

In primul rand, pentru a pregati acest desert cu iz festiv, ai nevoie de o lista de ingrediente elementare. De asemenea, daca tot mai ai impresia ca prepararea jeleurilor este dificila, afla ca niste cunostinte gastronomice medii sunt mai mult decat suficiente. In plus, nici timpul de preparare nu este lung, asa ca in maximum 20 de minute compozitia ta va fi gata pentru a se odihni la rece (in felul acesta, desertul isi va mentine textura gelatinoasa).

Ingrediente pentru jeleuri de portocale

- 300 ml suc de portocale;
- 25 g de zahar pudra;
- 3 linguri de gelatina;
- 3 portocale;
- 100 ml de apa.

Cum se prepara jeleurile de portocale

1. Incalzeste putin sucul de portocale in care ai adaugat zahar si amesteca usor pana cand acesta se dizolva. Ai grija sa nu lasi sa fiarba.
2. Intre timp, gelatina se lasa la inmuiat in apa pentru 10 minute.
3. Dupa ce au trecut cele 10 minute, se adauga lichidul vascos in sucul cald de portocale si se amesteca usor pana cand se topeste complet gelatina.
4. Se toarna compozitia in forme de silicon sau in orice vas ai la indemana si se pune la frigider pentru doua ore.
5. Dupa ce s-au racit jeleurile, se scot din forme si se orneaza cu felii sau bucati de portocale.

Acum, ca stii pasii esentiali pentru a face jeleuri la tine acasa, nu iti ramane decat sa fii cat mai inventiva si sa te joci cu aromele si culorile. Pentru nuante cat mai interesante poti adauga colorant alimentar, iar pentru ornare te poti folosi de orice fruct iti este pe plac. De asemenea, daca nu ai forme de silicon, poti turna compozitia intr-o tava, iar dupa ce aceasta se raceste poti decupa orice forme doresti. Pentru ca rezultatul sa fie cat mai spectaculos, trece jeleurile astfel obtinute printr-un bol cu zahar. In felul acesta vei obtine deserturi aspectuoase pe care cei mici, dar si adultii deopotriva, le vor adora.

Prin urmare, te-am convins ca poti sa faci cu usurinta jeleuri la tine acasa?

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.