Rețete delicioase
Înapoi la

Cum sa prepari un cuib de viespi: desertul cu aroma de copilarie

Cum sa prepari un cuib de viespi: desertul cu aroma de copilarie

Diana Solomon

Cuibul de viespi reprezinta unul dintre cele mai indragite deserturi din copilarie. De altfel, daca te-ai saturat de traditionalii cozonaci, cuibul de viespi este cea mai buna varianta pentru un desert creativ si delicios. 

Daca ti-e dor de gustul copilariei, dar nu ai reusit niciodata sa "furi" reteta de la mama sau bunica, acum ai ocazia sa inveti sa faci gustosul cuib de viespi urmand cu strictete pasii de mai jos.

Cum sa faci un cuib de viespi

cuib de viespi

Pentru a pregati acest desert, trebuie sa ai ingrediente pregatite atat pentru aluat, cat si pentru umplutura si sirop. Prin urmare, iata ce ar trebui sa se regaseasca pe lista ta de cumparaturi:

Ingrediente pentru aluat cuib de viespi:

- 500 g de faina;
- 250 g de margarina/unt;
- 2 linguri de smantana;
- 2 oua;
- un praf de sare;
- 4 linguri de zahar;
- o lingura de untura (nu e obligatoriu);
- 25 g de drojdie;
- lapte caldut (pentru maia).

Ingrediente pentru umplutura cuib de viespi:

- 250 g de nuca (sau nuca macinata);
- 200 g de zahar;
- 100 ml de lapte (se poate folosi si unt).

Ingrediente pentru sirop cuib de viespi:

- 150 ml de apa;
- 100 g de zahar.

Mod de preparare cuib de viespi:

1. Se prepara maiaua astfel: drojdia se pune intr-un vas, se adauga zaharul, apoi se amesteca bine.
2. In urmatoarea etapa se pune laptele caldut si putina faina, apoi se omogenizeaza compozitia.
3. Se adauga toata faina intr-un bol si se pune maiaua facuta dupa instructiunile de la pasii 1 si 2.
4. Se adauga smantana, praful de sare, zaharul si galbenusurile.
5. Apoi, se pune untul incalzit in prealabil si untura (optional).
6. Se framanta bine aluatul, apoi se acopera si se lasa la dospit.
7. Intre timp, se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si se prepara umplutura pentru cuibul de viespi.
8. Intr-un vas, pe foc, se incalzeste laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul se topeste se adauga nuca macinata.
9. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit.
10. Separat, se bat albusurile spuma cu putin zahar, se adauga in umplutura si se amesteca bine. 
11. Aluatul se separa in patru parti egale.
12. Se formeaza foi peste care se pune umplutura cu nuca.
13. Se ruleaza, apoi se taie in bucati potrivite care se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
14. Cuiburile de viespi astfel formate se lasa la copt pentru 20-25 de minute.
15. La final, se ung cuiburile cu sirop sau, dupa preferinte, se dau prin zahar pudra.

Acum, ca ai aflat reteta pentru un cuib de viespi delicios, nu ne ramane decat sa iti dorim decat pofta buna! Cei dragi vor aprecia, cu siguranta, acest desert simplu, dar extrem de savuros. 

Sursa foto: bakeking.com.sg

Articolul urmator
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Lapte de caju: beneficii și mod de preparare
Ce aroma de lichior esti?
Incepe quiz
Ce aroma de lichior esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.