Rețete delicioase
Înapoi la

Cum se mananca fructul kaki: afla cum sa il consumi ca atare sau in 3 deserturi delicioase!

Cum se mananca fructul kaki: afla cum sa il consumi ca atare sau in 3 deserturi delicioase!

Redactor Alexa Galgau

Kaki este un fruct de origine japoneza, avand o forma rotunda si o culoare aurie sau portocalie. Este foarte apreciat pentru textura lui unica si pentru gustul de un dulce subtil. Nu este de neglijat nici aportul nutritional al acestui fruct, care contine numeroase vitamine si minerale, precum si o cantitate impresionanta de antioxidanti. Acest fruct delicios poate fi mancat pe post de gustare, dar si in cadrul unor deserturi delicioase si unice.

Afla cum se mananca fructul kaki si cum sa il folosesti in prepararea unor deserturi fabuloase!

Cum se mananca fructul kaki

Fructul kaki poate fi gasit in hypermarketuri si trebuie ales astfel incat sa fie copt, dar fara portiuni foarte moi, oricat de mici. Fructul necopt este foarte greu de mancat, daca nu chiar imposibil, din cauza ca are o textura foarte uscata si un gust neplacut. Atunci cand este copt, ceea ce il deosebeste de alte fructe este textura carnoasa, precum si gustul unic, dulceag si revigorant. Totodata, fructul kaki are numeroase beneficii pentru sanatate, dintre care amintim:

- un fruct de 100 g contine circa 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile si insolubile;

- fructul de kaki contine o gama larga de antioxidanti importanti, precum: catehine, acid betulinic, betacaroten, licopen, luteina, vitamina A si vitamina C. Toti acesti antioxidanti protejeaza organismul de efectul radicalilor liberi, responsabili pentru o mare parte din bolile cu care se lupta omenirea in prezent;

- fructul proaspat contine potasiu, mangan, cupru si fosfor, minerale cu functii esentiale in organism;

- te poate ajuta sa slabesti, ca orice alt fruct bogat in fibre, prin faptul ca stimuleaza digestia si taie apetitul, fiind o gustare perfecta, cu doar 70 de calorii la 100 de grame;

- ajuta metabolismul prin continutul de vitamine B, care joaca un rol important in functiile enzimatice ale organismului. 

Citeste AICI despre toate beneficiile si proprietatile fructului kaki!

Fructul kaki proaspat se mananca foarte usor: trebuie doar taiat felii sau consumat ca atare, precum un mar. In Japonia si Coreea de Sud fructul kaki este folosit in numeroase retete de deserturi delicioase.

Iata 3 idei de deserturi in care poti include fructul de kaki! 

1. Gem de kaki

Ingrediente:

- un kg de kaki decojit si facut piure intr-un blender;

- 375 g de zahar alb;

- 60 ml de suc de lamaie;

- o jumatate de lingurita de coaja de lamaie;

- putina nucsoara.

Mod de preparare: intr-o cratita mare, pe foc mediu, combina piureul de kaki cu zaharul, zeama si coaja de lamaie si nucsoara. Lasa gemul sa fiarba circa 30 de minute, pana cand scade si se ingroasa. Toarna-l in borcane sterilizate si sigileaza-le, apoi depoziteaza gemul in frigider. 

2. Budinca de kaki

Ingrediente:

- un ou;

- 300 g de pulpa de kaki;

- 120 ml de lapte condensat;

- o lingurita de extract de vanilie;

- o lingura de unt topit;

- 125 g de zahar alb;

- 200 g de faina;

- 2 lingurite de praf de copt;

- o jumatate de lingurita de sare;

- un sfert de lingurita de scortisoara. 

Mod de preparare: preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius si unge cu putin unt un vas de yena sau de ceramica de 20x20 cm. Intr-un vas mare amesteca toate ingredientele lichide, iar in alt vas amesteca ingredientele uscate, adaugandu-le apoi la cele lichide si amestecand usor, pana cand obtii o compozitie omogena. Toarna aluatul in vasul de yena si lasa-l la cuptor circa o ora, pana cand budinca se intareste si se rumeneste apetisant la suprafata. Serveste cu putin sos de vanilie sau cu inghetata. 

3. Smoothie cu cocos si kaki

Ingrediente:

- 2 bucati de kaki coapte;

- 240 ml de lapte;

- o banana taiata felii;

- cuburi de gheata;

- 20 g de fulgi de nuca de cocos;

- 60 ml de miere de salcam;

- un sfert de lingurita de ghimbir dat pe razatoare;

- un sfert de lingurita de scortisoara;

- un varf de cutit de nucsoara.

Mod de preparare: pune toate ingredientele intr-un blender si proceseaza-le pana cand obtii un smoothie delicios.

Acum stii mai multe despre cum se mananca fructul kaki, sub forma de desert delicios sau ca atare, asa ca nimic nu te opreste sa te duci la magazin si sa iti faci aprovizionarea!

Afla mai multe despre un alt fruct delicios si exotic: fructul pasiunii!

Surse retete: allrecipes.com

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste
Incepe quiz
Te consumi mult sau îți revii ușor? Fă testul și află cât de mult suferi tu din dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.