Rețete delicioase
Înapoi la

Glazura caramel pentru prajituri ispititor de bune!

Glazura caramel pentru prajituri ispititor de bune!

Diana Sorescu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
200
Glazura caramel pentru prajituri ispititor de bune!

Caracteristici

Cand vad pe la cofetarii prajiturile alea delicioase cu glazura de caramel imi ploua in gura! Culoarea aurie, textura fina... mmm! Dar gata cu visatul, sa transformam totul in realitate! Invata cum sa pregatesti simplu o glazura caramel.

Ingrediente pentru glazura de caramel:

  • 1 lingura de glucoza
  • 200g zahar
  • 1 pahar cu lapte
  • rom sau vanilie

Metoda de preparare:

  1. La foc domol, topeste zaharul in baia de lapte, amestecand continuu. Cand devine o crema omogena, adauga glucoza si esenta preferata, de rom sau vanilie.
  2. Glazura caramel este gata atunci cand luand o picatura de sirop pe degete o vei simti ca un clei gros.
  3. Indeparteaza glazura de caramel de pe foc si stropeste-o cu apa rece ca sa nu prinda o pojghita inestetica deasupra. Orneaza prajiturile tale preferate cu ea.

Vei obtine un preparat delicios, pe care il poti folosi la prajituri sau il poti consuma ca atare. Pofta buna!

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?
Incepe quiz
Test chinezesc: Ce mesaj are prajitura ta cu ravas?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (95)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ancuta (anonim)
    23 decembrie 2012 22:10

    Glucoza treb sa fie tableta sau lichida,daca lichida unde o gasesc?multumesc!

    Aprilia (anonim)
    6 iulie 2011 12:12

    Unde mai gasim glucoza

    Bebelusha Aanbela
    20 decembrie 2010 16:04

    buna vreau si eu sa incerc glazura asta la o prajitura dar nu imi este clar "topeste zaharul in baie de lapte" nu inteleg se stinge cu lapte zaharul topit sau se pune zaharul in lapte pe foc