Rețete delicioase
Înapoi la

Afla o reteta simpla de gogosi cu lingura!

Afla o reteta simpla de gogosi cu lingura!

Diana Sorescu

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la ceaun
Calorii:
400
Afla o reteta simpla de gogosi cu lingura!

Caracteristici

Cand intru in bucatarie si telul meu suprem il reprezinta gogosile, intru in panica instantaneu! Niciodata nu au fost punctul meu forte in materie de dulciuri! Prietena mea buna mi-a impartasit insa un secret: gogosi cu lingura! Acest desert pufos este foarte usor de facut! Iata reteta de gogosi cu lingura!

Ingrediente pentru gogosi cu lingura

  • 1 si ½ pahar cu lapte
  • 1 si ½ pahar faina
  • 4-5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 15 g unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 150 ml ulei pentru prajit
  • 1 praf de sare
  • zahar vanilat sau farin

Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita, la foc mic, pune la fiert laptele cu zahar si cu praful de sare. Cand clocoteste, adauga faina si amesteca repede si energic pana cand amestecul se dezlipeste de vas.
  2. Apoi, ia aluatul de pe foc, amesteca-l bine pana se raceste, dupa care incorporeaza untul, ouale si coaja de lamaie. Lasa-l la rece sa se odihneasca pret de o ora.
  3. Pune uleiul la incins, si ajutandu-te de 2 linguri (in asa fel incat sa iasa rotunde) formeaza globuletele de aluat pe care le pui apoi la prajit. La final, alinta-le cu zahar farin!


 Reteta de gogosi cu lingura nu poate sa dea gres! Parca deja iti este pofta, asa-i?

Articolul urmator
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Rețetă de chifle de casă: cum faci cele mai pufoase pâinici
Fă acest test și află ce beauty trend se potrivește personalității tale
Incepe quiz
Fă acest test și află ce beauty trend se potrivește personalității tale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (416)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    elena (anonim)
    23 noiembrie 2013 10:10

    crude la mijloc!!!!

    Cojocaru (anonim)
    10 iulie 2013 13:01

    Groaznice :)))))) nici nu se coc

    Roxana (anonim)
    11 aprilie 2013 12:12

    Cand am fc prima oara reteta mea mi-au iesit ft crude la mijloc, pt ca era prea moale compozitia, am mai pus faina pana curgea fragmentat din lingura aluatul, iar apoi mi-au iesit! Insa tipul acesta de gogosi oricum la mijloc nu vor arata ca miezul de paine, ci mai mult ca un miez gumat!

    Roxana (anonim)
    11 aprilie 2013 11:11

    Fetelor!!! Eu am o alta reteta de la mama! De prima oara mi-au iesit :-) si nu sunt mare bucatareasa, dar mi-au fost foaarte laudate. Ingrediente: 400 gr de iaurt, 4 oua, drojdie (jumatate 1/2 drojdie proaspata cub dr oetker), zahar dupa gust, zahar vanilinat (2-3-4 pliculete in fct de cat de aromate le vrem), faina cat sa curga aluatul ca o smantana groasa. Se bat oule, punem iaurtul, apoi zaharul pana se topeste, gustam sa vedem daca este suficient de dulce pt noi, (mie imi place apoi sa le mananc cu zahar pudra, deci nu le fac prea dulci :-) ) . Drojdia o dizolvam in putina apa calduta in care punem o lingura de zahar, si o turnam peste compozitie. Apoi punem faina pana se ingroasa. O lasam sa creasca putin, si apoi cu lingura luam din compozitie si se pun in ulei incins, apoi se lasa la foc mic pana prind o culoare mai aprinsa. Se scot pe servetele. Abia astept sa le fac din nou! Sunt fooarte gustoase!!

    alina (anonim)
    8 aprilie 2013 20:08

    pentru cine lea incercat si au ramas crude la mijloc e din cauza ca nu leai prajit destulmie miau iesit foarte bune si nu leam ars

    sexy lady (anonim)
    4 aprilie 2013 11:11

    pentru cine nu are habar de bucatarie sa nu incerce retete dp net.eu una am 22 d ani si orice reteta iau dp net si o fac pt prima oara imi reuseste.dar...trebuie s fi si talentat!

    Carmen Ciobanu
    10 martie 2013 19:07

    la naiba....am citit comentariile dupa ce am facut aceasta porcarie de reteta....aveti dreptate ies crude in mijloc....hmmm...ce nervi

    Ele (anonim)
    20 februarie 2013 18:06

    Foarte bune! Aveam o reteta asemanatoare ,se numeau gogosele pripite iar aluatul era ca cel pt. ecleruri.Acesta e mai bun! Excelente!

    Valentina (anonim)
    27 ianuarie 2013 01:01

    Mda...citesc mai sus..si vad ca si altele au fost la fel de naive ca si mine! Cred ca celor carora le-au iesit ,,minunatele ,,gogosi...poate ca au bagat ghips in ele!Hai sa fim seriosi! Cineva spunea ca sunt crude la mijloc. Exact asa! Crude la mijloc, curg ...au consistenta pastei de dinti ...o porcarie! Dar mergeti si incercati...asa e cel mai bine, pana nu dai singura cu capul .....nu e invatatura de minte! Va doresc ,,succesuri,, !

    radoi (anonim)
    16 aprilie 2012 19:07

    o prostie:(

    catana andreea (anonim)
    6 aprilie 2012 09:09

    Pfffff,o prostie:( iar eu proasta am crezut si am facut. Scoate-ti reteta de aici.Va bateti joc de noi!

    iti piti vera (anonim)
    2 aprilie 2012 19:07

    Ce reteta e asta? Nu contine praf de copt sau drojdie?Super, super naspa.

    daniela (anonim)
    2 aprilie 2012 12:12

    nu incercati aceasta reteta!!!!! BATATE DE JOC,NU STIU CE A FOST IN MINTEA MEA CAND AM CREZUT CA VA IESI, DUPA CE FIERBI FAINA CU LAPTELE!!!!! gogosile se prajesc insa in mijloc sunt crude !! BATAIE DE JOc!

    a;e (anonim)
    30 martie 2012 11:11

    a incercat cineva?Au iesit ok?Parca imi este frica sa incerc reteta asta,eu stiam alta...va rog sa scrieti daca ati incercat.pup

    oana (anonim)
    8 februarie 2012 15:03

    sper sa fie bune.in seara asta o sa le fac.abia astept.

    da (anonim)
    7 februarie 2012 20:08

    super bune

    lori (anonim)
    4 februarie 2012 16:04

    dar nu necesita praf de copt? cat de mare e paharul cu care masori faina?

    Nadia (anonim)
    24 ianuarie 2012 22:10

    Foarte bune!!! am facut azi usor de facut si gustos merci pentru receta!

    Daniela Rapa
    22 ianuarie 2012 15:03

    sper sa fie bune,voi incerca si eu reteta .

    spinu vasilica (anonim)
    19 august 2011 20:08

    Sunt cele mai bune gogosi pe care le-am facut vreodata!!!Multumesc din suflet pentru reteta!!!

    gina (anonim)
    11 aprilie 2010 11:11

    super reteta merg sa o incerc