Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa faci o delicioasa crema de casa pentru prajituri

Invata sa faci o delicioasa crema de casa pentru prajituri

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Invata sa faci o delicioasa crema de casa pentru prajituri

Caracteristici

Indiferent cat de tentante ar fi bunatatile din cofetarii, nimic nu se compara cu o prajitura facuta acasa, cu cele mai bune ingrediente si, mai presus de toate, cu dragoste. Pentru a prepara o prajitura delicioasa nu trebuie sa ai foarte multa experienta sau cunostinte vaste in domeniul culinar. Uneori este de ajuns sa stii cateva trucuri si retete de baza. De exemplu, daca stii sa prepari un pandispan pufos ca la carte si mai cunosti cateva retete delicioase de creme de casa, vei putea face cele mai bune prajituri!

Astazi te invatam sa faci crema de casa, mai exact trei sortimente diferite care te vor scoate din incurcatura oricand vei avea pofta de o prajiturica facuta acasa!

Crema de casa cu lamaie

Ingrediente:

- 200 g de zahar alb;

- 40 g de amidon de porumb;

- 4 galbenusuri de oua, batute usor;

- 2 linguri de coaja de lamaie rasa;

- 60 ml de suc de lamaie proaspat stors;

- 2 linguri de unt.


Mod de preparare:

 1. Da pe razatoare trei lamai, avand grija sa eviti partea alba, pentru ca este amara. Pune coaja intr-un blender*, apoi adauga zaharul si proceseaza-le pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Bate untul cu mixerul pana devine fin si cremos, apoi adauga-l la zahar si mai proceseaza mixul cateva zeci de secunde.

2. Adauga cate un galbenus, pe rand, apoi pune zeama de lamaie si amidonul. Amesteca-le bine pana se omogenizeaza.

3. Toarna crema intr-o cratita medie si las-o pe foc mic circa 10 minute, amestecand incontinuu. Vei observa ca incepe sa se ingroase. Este important sa o lasi sa se incinga, dar niciodata sa nu o lasi sa dea in clocot. Ia crema de pe foc, las-o la racit, apoi pune-o la frigider.

*Daca nu ai blender, poti sa amesteci toate ingredientele cu un mixer, insa crema iese mai fina daca folosesti un aparat de acest fel.

Crema de casa cu ciocolata

Ingrediente:

- 300 g de ciocolata neagra de buna calitate, data pe razatoare;

- 100 g de unt nesarat;

- 250 ml de smantana lichida (cea mai grasa).

Mod de preparare:

1. Amesteca toate ingredientele intr-o cratita medie si lasa-le pe foc mic, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza si se topesc. Crema nu trebuie sa dea in fiert.

2. Lasa crema de casa la racit 5 minute, apoi pune-o la frigider. Dupa ce se raceste complet, mixeaz-o pana devine cremoasa si consistenta. Aceasta crema de casa poate fi folosita la prajituri, poate fi mancata cu fructe sau pur si simplu ca atare, cu lingurita.

Crema de casa cu vanilie

 Ingrediente:

- 150 g de zahar;

- 40 g de faina;

-2 oua mari;

- 4 galbenusuri de oua;

- 500 ml de lapte;

- 2 linguri de esenta de vanilie (sau mai mult).

Mod de preparare:

1. Intr-o cratita cu fund gros amesteca zaharul, faina, ouale, galbenusurile si laptele. Da focul pe intensitate medie si amesteca incontinuu, circa 8-10 minute, pana crema incepe sa se ingroase (trebuie sa aiba grosimea budincii).

2. Ia crema de pe foc, las-o putin la racit (1-2 minute), apoi pune in ea vanilia si amesteca bine. Foloseste-o imediat pentru a umple prajituri. Esenta de vanilie nu trebuie niciodata pusa in crema care fierbe, pentru ca aroma se va evapora.

Dupa cum vezi, e foarte simplu sa faci o crema de casa delicioasa, cu care sa umpli cele mai bune prajituri!

Afla si cum sa faci o crema delicioasa de portocale!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.