Rețete delicioase
Înapoi la

Lapte de pasare reteta originala

Lapte de pasare reteta originala

Redactor Alexa Galgau

Pe o asemenea caldura coplesitoare, parca ai simti nevoia de un desert racoritor si bun ca la mama acasa. Cu siguranta iti aduci aminte de cand erai mica de laptele de pasare, acea crema delicioasa din lapte si vanilie pe care pluteau apetisanti norisorii de albus de ou. Daca deja ti-a plouat in gura numai la gandul acestui preparat minunat, iti prezentam mai departe reteta de lapte de pasare, desertul copilariei tale!

Reteta de lapte de pasare

Laptele de pasare are o textura savuroasa: pe de-o parte, ai norisorii de albus pufosi si fini, pe de alta parte, ai crema de vanilie si lapte, pe care poti sa o faci mai mult sau mai putin groasa (in functie de cate galbenusuri pui in lapte). Servit de la frigider, acest desert te va face sa uiti de toate dificultatile de peste zi si sa te teleportezi direct in copilarie, cand nu aveai nicio grija.

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de gatire: 20 de minute

Numar de portii: 20 de minute

Ingrediente:

- 1 l de lapte;

- 4 oua;

- 200 g de zahar;

- esenta de vanilie.

Mod de preparare:

1. Laptele se pune pe foc la fiert, impreuna cu doua lingurite de zahar. 

2. Se separa galbenusurile de albusuri, apoi primele se amesteca cu restul de zahar. Albusurile se bat spuma tare.

3. Atunci cand fierbe laptele, se ia albusul facut spuma, cate o lingura pentru fiecare norisor, si se pune in oala cu lapte circa un minut. Norisorii de albus vor ramane la suprafata laptelui, asa ca va trebui sa ii intorci pe partea cealalta la jumatatea timpului, ca sa se faca uniform.

4. Norisorii se pun la scurs intr-o sita si apoi se transfera intr-un vas mare. Peste ei vei turna crema de vanilie. 

5. Se ia laptele de pe flacara si, dupa ce este lasat putin la racit, se adauga galbenusurile si se amesteca bine de tot. Ca sa fii sigura ca iti iese crema, trebuie sa o faci la bain-marie. Mai exact, iti trebuie o tigaie sau o oala mare, la fundul careia sa torni apa. In aceasta apa trebuie sa asezi vasul cu crema ta. Daca este prea mare cratita pe care ai folosit-o, poti folosi inclusiv o tava pentru bain-marie. Important este ca oala cu crema sa nu faca contact direct cu focul. 

6. Crema trebuie lasata pe foc pana se ingroasa si devine ca o budinca. Apoi se ia si se toarna peste norisorii de albus si se lasa peste noapte la frigider.

Pofta buna!

Ai vazut cat de simplu este sa faci lapte de pasare? Daca ai o familie numeroasa, dubleaza cantitatile din reteta, pentru ca mai mult ca sigur ca nu o sa va ajunga doar cate o portie!

Pentru ca tot vorbim despre deserturile copilariei, iata inca doua retete delicioase: coltunasi cu prune si papanasi cu branza de vaci si dulceata!

Articolul urmator
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Plăcintă de post cu varză, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Care este secretul
Ce pasare esti?
Incepe quiz
Ce pasare esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.