Rețete delicioase
Înapoi la

Malai cu lapte: un desert neconventional

Malai cu lapte: un desert neconventional

Andreea Gluh, redactor

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fierbere
Calorii:
200
Malai cu lapte: un desert neconventional

Caracteristici

Mamaliga este cu siguranta un preparat pe care toti romanii l-au gustat la un moment dat si pentru care unii dintre noi au facut o adevarata pasiune culinara. Nici nu este de mirare, avand in vedere faptul ca mamaliga acompaniaza cu succes diverse feluri de mancare, de la fasolea iahnie si sarmale pana la pestele cu mujdei de usturoi si ficateii de pui. Stiai insa ca malaiul poate deveni ingredientul principal al unui desert delicios? Este vorba despre o prajitura care a devenit populara sub denumirea de malai cu lapte.

Iata cat de simplu este sa prepari acest desert delicios!

Malai cu lapte - o prajitura care trebuie incercata

Ingredientele de care ai nevoie in acest caz sunt urmatoarele:

  • 400 gr de malai;
  • 250 gr de faina 000;
  • 400 ml de lapte;
  • 200 ml de iaurt sau de chefir;
  • 5 oua;
  • 150 gr de unt;
  • 250 gr de zahar;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • esenta de vanilie;
  • 1 pliculet de praf de copt;
  • 2 linguri de coaja de portocala rasa. 

malai cu lapte

Cum prepari malai cu lapte

  1. Pune intr-o oala, la foc mic, laptele, zaharul, untul, esenta de vanilie, sarea si zaharul vanilat, amestecand in continuu, pentru ca totul sa se omogenizeze.
  2. Cand incepe sa fiarba, pune malaiul si faina in ploaie, avand grija sa nu se formeze cocoloase. In acest scop, continua sa amesteci in compozitie.
  3. Odata ce totul s-a omogenizat, da cratita deoparte si las-o sa se raceasca vreme de cel putin 15 minute.
  4. In acest interval, poti separa galbenusurile de albusuri, batandu-le spuma pe acestea din urma.
  5. Cand timpul a trecut, adauga in mixul fiert anterior ouale (atat galbenusurile, cat si albusurile batute separat), praful de copt, iaurtul sau chefirul si amesteca din nou.
  6. Toata aceasta compozitie trebuie pusa intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
  7. Prajitura se lasa la cuptor timp de cel putin 45 de minute, pana cand observi ca s-a format o crusta aurie, iar interiorul verificat cu o scobitoare a devenit pufos.
  8. Apoi, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o taia.  

Pofta buna!

Prajitura malai cu lapte este un desert neconventional, insa aceasta nu inseamna ca nu este delicios. El poate fi consumat alaturi de o ceasca de cafea ori de ceai, dar si impreuna cu o lingura de inghetata de fructe de padure, mai ales cand temperaturile de afara impun o asemenea metoda de a te racori.

Articolul urmator
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Mari, fragede și pufoase ca un nor! Cum să faci gogoși care ți se topesc în gură după rețeta lui Sorin Bontea
Ce desert de Crăciun ai fi?
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.