Rețete delicioase
Înapoi la

Negresa de post cu visine

Negresa de post cu visine

Redactor Andreea Baluteanu

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Negresa de post cu visine

Caracteristici

Negresa de post cu visine este o reteta delicioasa si usor de facut, cu care iti vei incanta oaspetii neasteptati in zilele de post. Gustul bine echilibrat, in care aroma lejer acrisoara a visinelor se impleteste extrem de bine cu dulceata ciocolatei, o transforma repede in preferata intregii familii!

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara negresa de post cu visine


Pentru aluat:

2 cani* zahar
2 cani de apa minerala
3 linguri cacao
o cana ulei
1 plic praf de copt
o jumatate fiola esenta de migdale
o jumatate fiola esenta de vanilie
1 praf sare
o cana visine din compot
3-4 cani de faina, in functie de consistenta
o cana nuca de cocos

*Se foloseste aceeasi cana (de 250 ml de obicei) pentru a masura ingredientele


Pentru glazura de ciocolata:

2 linguri cacao
2 linguri ulei
6 linguri zahar pudra
2 linguri si jumate de apa fierbinte

Cum pregatesti negresa de post cu visine

Incepe prin a topi cele doua cani de zahar in apa minerala. Muta amestecul intr-un bol si adauga cacaua, uleiul, praful de copt, esentele de vanilie si migdale si praful de sare, amestecand bine. Continua cu faina, pana ce vei obtine un aluat suficient de consistent, asemanator checului.

Intre timp, preincalzeste cuptorul la 180 grade si acopera cu hartie de copt tava unsa in prealabil cu ulei sau margarina. Toarna compozitia in tava, orneaza cu visinele din compot si pune la copt, timp de 30-45 de minute, verificand din cand in cand cu scobitoarea. In momentul in care scoti scobitoarea curata, prajitura este gata.

Glazura este ultimul pas in prepararea negresei de post cu visine. Mixeaza zaharul pudra, cacaua, ulei si apa intr-un vas, pe foc, pana ce obtii o glazura consistenta. Intinde peste prajitura si finiseaza cu nuca de cocos!

Negresa ta de post cu visine este gata sa cucereasca inimi!

Pofta buna!

Surse foto: prajituricisialtele.ro, cupcakesncurries.com

 

Articolul urmator
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
5 rețete cu faină de orez care nu te îngrașă
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.