Rețete delicioase
Înapoi la

Prăjitura regală, un desert nobil

Prăjitura regală, un desert nobil

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Prăjitura regală, un desert nobil

Caracteristici

Cum ar fi să poți să mănânci un desert sofisticat și fin, însă fără să fie nevoie să petreci ore bune în bucătărie? Desertul perfect se topește în gură și are o rețetă simplă, iar prăjitura regală se apropie mult de perfecțiune. Este făcută din foi fine cu nucă macinată, între care se pune o cremă de vanilie delicioasă și ușor de preparat.

Vara aceasta, te invităm să te răsfeți cu acest desert minunat, care este potrivit și la ocazii mai speciale!

Rețetă pentru prăjitura regală

Prăjitura regală poate fi făcută din trei sau patru foi, în funcție de preferințele tale și de timpul de care dispui. Aceste foi sunt foarte fragede și au un gust intens de nuci, care este completat perfect de crema fină de vanilie pe care o pui între ele cu generozitate. Prăjiturile cu mai multe straturi subțiri au un aspect desăvârșit și un gust divin, așa că nu rata această rețetă de excepție!

Ingrediente pentru o foaie cu nucă:

  • 3 albușuri;
  • 2 linguri de făină;
  • 4 linguri de zahăr;
  • o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină lămâie;
  • 6 linguri de nucă măcinată.

Ingrediente pentru crema de vanilie (pentru 3 foi):

  • 9 gălbenușuri;
  • 200 g zahăr pudră;
  • 200 g unt;
  • o fiolă de esență de vanilie.

Mod de preparare:

1. Separă ouăle și pune albușurile într-un vas metalic foarte curat, fără niciun pic de grăsime sau apă pe el. Ideal ar fi să îl ții la frigider înainte, pentru ca albușurile să se bată perfect. Bate albușurile cu mixerul până se întăresc, apoi adaugă zahărul treptat, în ploaie, mixând de fiecare dată câte puțin. Spuma finală trebuie să fie lucioasă.

2. Peste spuma lucioasă adaugă făina în ploaie și bicarbonatul stins cu puțină lămâie. Pentru ca foile să fie fine, secretul este să amesteci cu mișcări circulare, de sus în jos, astfel încât albușurile să nu își piardă din volum. La sfârșit, se încorporează cu grijă nuca măcinată, prin aceeași tehnică de amestecare.

3. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi tapetează cu hârtie o tavă pentru prăjituri (cam jumătate din cea din cuptor ca dimensiuni) și toarnă o treime din spuma obținută. Las-o la cuptor circa 15 minute sau până devine aurie. Coace toate cele trei foi ale prăjiturii și lasă-le la răcit în timp ce te ocupi de cremă.

4. Amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră într-un vas pus într-unul mai mare, care are apă la fund (bain-marie), pe foc mic-mediu. Trebuie să amesteci compoziția până se îngroașă, apoi să o iei de pe foc și să o lași la răcit. După ce se răcește, adaugă esența de vanilie și apoi încorporează untul la temperatura camerei, bătut înainte, astfel încât să fie pufos.

5. La sfârșit, montează prăjitura: pune o foaie la bază, apoi adaugă o treime din crema obținută mai devreme, acoperă cu a doua foaie și continuă în aceeași ordine. Toarnă crema rămasă peste ultima foaie și, pentru un gust mai bun, rade ciocolată amăruie peste ea. Las-o la răcit câteva ore până la servire. 

Prăjitura regală te va convinge că deserturile fine nu sunt neapărat cele mai complicate, ci acelea care conțin ingrediente bine alese și delicioase.

Iată alte două prăjituri minunate pe care să le încerci: „păcatul dulce” și prăjitura Karo!

Articolul urmator
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Rulada Pavlova: rețeta care te va cuceri
Ce prajitura te reprezinta?
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.